Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener bugünün gündemi

Gelir İdaresi Başkanlığı Bin Gelir Uzmanı Yardımcısı Alacak

Gelir İdaresi Başkanlığı bin gelir uzman yardımcısı alacak. Giriş sınavının yazılı bölümü 18 Ağustos 2018 Cumartesi günü saat 10.00’da Ankara'da yapılacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın gelir uzman yardımcılığı giriş sınav duyurusu Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Gelir İdaresi Başkanlığı, açık bulunan kadrolara atanmak üzere, bin gelir uzman yardımcısı alacak. Adaylar, başvuru sırasında sadece bir ili tercih edebilecek. Tercih edilen bu ilin ilçelerine de atama yapılacağı belirlenmişse adaylar atanmak istedikleri ilçeleri öncelik sırasına göre başvuru formunda belirtecek. Adaylar daha sonra bu tercihlerinden vazgeçemeyecek.

Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların, il bazında toplam kadro sayısının 5 beş katından fazla olması halinde, tercih ettikleri il dikkate alınarak KPSS (A) P48 türünden en yüksek puan almış olan adaydan başlamak üzere 5 katı aday giriş sınavına çağrılacak. KPSS (A) P48 türünden eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde ise bu adayların tümü sınava çağrılacak.

SINAV TARİHİ VE YERİ

Giriş sınavının yazılı bölümü 18 Ağustos 2018 Cumartesi günü saat 10.00'da Ankara'da yapılacak. Sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri ile söz konusu adayların nerede sınava gireceklerine ilişkin listeler, yazılı sınav tarihinden en az 10 gün önce e-Devlet portalı (http://www.turkiye.gov.tr) ile başkanlığın resmi internet adresinde (http://www.gib.gov.tr) ilan edilecek.

Adayların ÖSYM tarafından 21 Mayıs 2017 ve 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının KPSS (A) P48 türünden 70 ve üzeri puan almış olması gerekiyor.

Başvurular, 3 Temmuz 2018 Salı günü başlayıp, 26 Temmuz 2018 Perşembe günü saat 17.30'da sona erecek. Başvurular, adayların http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacak. Posta yoluyla gelen başvurular kabul edilmeyecek.

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olacak.  Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.