Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Kutsal Damacana 4 Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba Audi Çin Başkanı Werner Eichhorn Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn Audi

Genelkurmay Başkanlığı: 39 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, dördü sözde lider kadroda olmak üzere, yurt içinde 24 ve yurt dışında 15 olmak üzere toplam 39 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, 3-9 Ağustos tarihlerini kapsayan haftalık faaliyet raporunu yayımladı. Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünün vurgulandığı açıklamada, Şırnak, Siirt, Mardin ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonların kesintisiz devam ettiği bildirildi. Operasyonların bilançoları ise raporda, şöyle yer aldı:

“Dördü sözde lider kadroda olmak üzere, yurt içinde 24 ve yurt dışında 15 olmak üzere toplam 39 terörist etkisiz hale getirilmiş, 19 adet piyade tüfeği, üç adet tabanca ve bu silahlara ait muhtelif mühimmat ile iki adet RPG-7 roket atar, 28 adet el bombası, yedi adet telsiz, 158 kilogram amonyum nitrat ele geçirilmiş ve 12 adet EYP imha edilmiştir. Bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.”

Fırat Kalkanı

Kaçakçılıkla ve uyuşturucuyla mücadele amaçlı yapılan faaliyetler neticesinde 22 bin 448 paket kaçak sigara ve 100 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 2 bin 15 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığının aktarıldığı açıklamada, bölgede normalleşme çalışmalarına katkı sağlandığı kaydedildi.

Zeytin Dalı

Açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 12 Temmuz’dan itibaren yerel kolluk kuvvetlerinin göreve başladığı ve normalleşme çalışmalarının sürdürüldüğü bildirilerek, “Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 561 olmuştur. Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 54 Kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 240 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından 18 Mart 2018 tarihi itibariyle kontrol altına alınan Afrin’de mayın ve el yapımı patlayıcı arama faaliyetleri sürdürülmektedir. Harekât kapsamında bugüne kadar 262 adet Mayın ve bin 370 adet EYP tespit edilerek imha edilmiştir” denildi.

Menbiç

Açıklamada, TSK unsurlarının Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi ile Menbiç kent merkezi arasında kalan hatta ABD ile 27’nci koordineli/bağımsız devriye faaliyetini icra ettiği duyurularak, “Müteakip dönemde, Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen yakın işbirliği ve ortak çalışmalar neticesinde Münbiç’teki tüm terör örgütü mensuplarının bölgeyi terk etmesi ile bölgede Türkiye-ABD denetiminde güvenlik ve istikrarın sağlanmasına yönelik faaliyetlere devam edilecektir” ifadeleri kullanıldı.

İdlib Bölgesi

Genelkurmay Başkanlığı, İdlib’de yaşanan gelişmelere ilişkin ise şu açıklamada bulundu:

“Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 13 Ekim 2017 tarihinden itibaren planlı Gözlem Noktalarının tamamı (12 adet) faaliyete geçirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede çatışmaların sona erdirilerek huzur ve istikrar ortamının teminine yönelik faaliyetlerini, Astana’da garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.