Öne Çıkanlar palandöken gündem tbmm chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi çin kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi

Gül’den Filistin Paylaşımı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Ortadoğu’da yaşanan birçok sorunun ardında yatan bu mesele çözülmeden bölgede kalıcı barış ve istikrarın hâkim olması mümkün değildir. Barış için tek seçenek 1967 öncesi sınırların esas alındığı, Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olarak kabul edildiği iki devletli çözümdür” paylaşımında bulundu.

11. Cumhurbaşkanı Gül, Twitter hesabından Filistin sorununa ilişkin paylaşımlarda bulundu. Bu Haziran ayının Filistin’in işgalinin 50. yıldönümü olduğunu belirten Gül, “Bölgede hâlihazırda çok sayıda sıcak mesele ve kriz olsa da, İsrail’in Filistin topraklarını işgali unutulmamalıdır. Ortadoğu’da yaşanan birçok sorunun ardında yatan bu mesele çözülmeden bölgede kalıcı barış ve istikrarın hâkim olması mümkün değildir. Barış için tek seçenek 1967 öncesi sınırların esas alındığı, Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olarak kabul edildiği iki devletli çözümdür” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.