Öne Çıkanlar tbmm gündem chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk palandöken çin Kuşadası Belediyesi milliyetçi hareket partisi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı

Gündemde Bugün-1 Ekim 2016 Cumartesi
TÜRKİYE
-TBMM'nin 26. Dönem ikinci yasama yılı çalışmaları başlayacak. 20 Ağustos'ta tatile giren TBMM Genel Kurulu mesaisine başlayacak.     

-Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM 26. Dönem 2. Yasama Yılı açılışında Genel Kurul'a hitap edecek.

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI
-
Başbakan Binali Yıldırım, Seyranbağları Huzurevi'ni ziyaret edecek, TBMM 26. Dönem 2. Yasama Yılı açılışına ve yasama yılı açılış resepsiyonuna katılacak. (10.00-15.00-19.00)

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ ANKARA'DA
-Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenecek Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış programına iştirak edecek. (Saat:10.00)

BAKAN AĞBAL ANKARA'DA
-Maliye Bakanı Naci Ağbal, TÜRMOB Yeni Eğitim ve Hizmet Binası açılış törenine katılacak ve konuşma yapacak. (Saat:12.00) 

BAKAN AVCI İSTANBUL'DA
-
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Üsküdar Stüdyo Sahne'de Devlet Tiyatroları Sezon Açılışı ve "Huzur" adlı oyunun prömiyerine katılacak. (Saat:20.00)

TBMM GÜNDEMİ
-
TBMM 26. dönem ikinci yasama yılı çalışmalarına başlarken Atatürk Anıtına çelenk konulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. (Saat:14.00)
-TBMM 26. dönem ikinci yasama yılı açılışında Genel Kurul açılışı yapılacak. Genel Kurul'da TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın sunuş konuşmasından sona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genel Kurul'a hitap edecek ve Genel Kurul, 1 Ekim yasama yılı açılış konuşmasının ardından Tezkere görüşülecek. (Saat:15.00) 
-TBMM 26. Dönem 2. Yasama yılı açılış töreni resepsiyonu (Saat:19.00)

KÜLTÜR-SANAT
-İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezinin (IRCICA) 47. kuruluş yıl dönümü Conrad Otel'de düzenlenen etkinlikle kutlanacak. (Saat:19.00)
-Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında "Beyaz Perdeden Yansıyan Yoksulluk" konulu söyleşi Beyoğlu Atlas Sinemasında yapılacak. (Saat:15.00)
-Devlet Tiyatrolarının sezon açılışı Üsküdar Tekel Sahnesi'nde, Kenan Işık'ın Ahmet Hamdi Tanpınar'ın aynı adlı romanından uyarladığı "Huzur" adlı oyunla gerçekleştirilecek. (Saat:20.00)

GÜNCEL
-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” program açılışını yapacak. (Saat:10.00)  
-AK Parti Izmir Il Gençlik Kollari Baskanligi, Buca, Sirinyer Migros önünde Halep’te yasanilan insanlik suçu bombardimanina karsi tepkilerini göstermek üzere basin açiklamasinda bulunacak. (Saat:11.00)
-Çalışan ve emekli öğretmenlerin, Sinema Salon Yatırımcıları Derneği (SİSAY) üyesi işletmelerde özel fiyat tarifesi uygulamasından yararlanmaları amacıyla,  MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile SİSAY Derneği arasında 6. Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinliği çerçevesinde işbirliği protokolü imzalanacak. (Saat:16.00)

SPOR
-Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında, Kasımpaşa-Kayserispor, Kardemir Karabükspor-Trabzonspor, Gaziantepspor-Bursaspor, Çaykur Rizespor-Beşiktaş karşılaşmaları yapılacak. (Saat:16.00-16.00-19.00-19.00)

-TFF 1. Lig'in 6. haftasında, Bandırmaspor-Manisaspor, Göztepe-Elazığspor, Giresunspor-Ümraniyespor karşılaşmaları oynanacak. (Saat:16.00-19.00-19.00)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.