Gündemde Bugün-7 Eylül 2016 Çarşamba
TÜRKİYE
-Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek.(Saat:11.00)

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI
-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek. Kılıçdaroğlu, Fransız Sosyalist Partisi Ulusal Sekreter Yardımcısı Marıe-Rose Koro ile genel merkezde görüşecek. (Saat:11.00-14.00)

HDP EŞ GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ ANKARA'DA
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti genel merkezinde KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca'yı kabul edecek. (Saat:17.00)

BAKAN ÇELİK PORTEKİZ'DE
-Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Portekizce Konuşan Ülkeler Topluluğu İcra Sekreteri Murade Murargy ile bir araya gelecek, Portekiz Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi ve AB Komitesi üyeleri ve Türkiye-Portekiz Parlamentolararası Dostluk Grubu Eş Başkanı Costa Neves ve Dostluk Grubu üyeleri ile ayrı ayrı görüşecek.

EKONOMİ
-Türkiye İstatistik Kurumu, Haziran ayına ilişkin hayvansal üretim istatistiklerini açıklıyor. (Saat: 10.00)
-Türkiye İstatistik Kurumu, Temmuz ayına ilişkin motorlu kara taşıtları verilerini açıklıyor. (Saat: 10.00)

DÜNYA - DİPLOMASİ
-KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.
- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi'nde temaslarda bulunacak, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın ev sahipliğinde yapılacak Suriye konulu toplantıya katılacak.
-NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile bir araya gelecek, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. Stoltenberg, ayrıca Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria ile de görüşecek.

TBMM BASIN TOPLANTISI
-CHP Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.30) 

KÜLTÜR SANAT
-Pera Müzesi'nin "Veri Girişi" ve "Karşılaşmalar" isimli iki sergisi dolayısıyla Pera Müzesi Oditoryumu'nda basın toplantısı yapılacak. (Saat:10.00)
-Dünyaca ünlü kaligraf Denis Brown'un Mürekkep Sohbetleri Grubu tarafından organize edilen ve 4 gün sürecek olan çalıştay programı Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi'nde başlayacak. (Saat:17.00)

SPOR
1- Hentbol Erkekler Süper Kupa maçında Beşiktaş Mogaz ile Göztepe, THF Spor Salonu'nda karşılaşacak.  (Saat:19.00)



 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.