Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Hanefi Kültürü Vakıfla Tanıtılacak

Başta İmam Ebu Hanife olmak üzere Hanefi mezhebinin oluşumunda ve yayılışında katkısı olan İslam âlimlerinin fikirleri ile eserlerinin araştırılması, tanıtılması ve yayınlanmasını sağlama amacıyla Ankara merkezli Hanefi Kültürünü Tanıtma Vakfı (Haktan Vakfı) kuruldu.
 
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında kuruluşu ilan edilen Haktan Vakfı’nın amacı, “Kur’ân-ı Kerim, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Tasavvuf, Kelam gibi İslami ilimler alanında uzmanlık düzeyinde araştırmalar yapmak, başta İmam Ebu Hanife olmak üzere Hanefi Mezhebinin oluşumunda ve yayılışında katkısı olan İslam âlimlerinin fikirleri ile eserlerinin araştırılması, tanıtılması ve yayınlanmasını sağlamak olarak belirtildi.
 
Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla kurulan vakfın mal varlığı 61 bin 100 lira olarak belirtilirken, vakfın sona ermesi halinde, borçların tasfiyesinden arta kalan mal ve hakların mütevelli heyetçe belirlenecek benzer amaçlı bir vakfa devredileceği ifade edildi.
 
Vakfın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Ahmet Ünsal, Mahmut Daloğlu, Hüseyin Demir, İsmail Erdem, Erkan Dilekçi, Giray Tarık Yalçın, Oğuz Yılmaz, Ramazan Tuğcu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.