Öne Çıkanlar tbmm chp çin gündem Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi palandöken Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi facebook aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu

Hava Kuvvetlerinde FETÖ Operasyonu: 101 Gözaltı Kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ soruşturmasında Hava Kuvvetlerinden biri tuğgeneral, 5’i albay, 2’si yarbay, 4’ü binbaşı, 25’i yüzbaşı, 54’ü üsteğmen olmak üzere toplam 101 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki askerlerden FETÖ’nün mahrem imamlar ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, kontörlü telefonlar ile ankesörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen bir tuğgeneral, 5 albay, 2 yarbay, 4 binbaşı, 25 yüzbaşı, 54 üsteğmen olmak üzere toplam 101 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Haklarında gözaltı kararı verilen 101 subaydan 78’i hakkında soruşturma nedeniyle kısa süre önce, 23’ü hakkında da 15 Temmuz darbe girişi sonrasında adli işlem yapıldığı belirtildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Ankara’da ve 21 ilde devam eden operasyonlarda, 33 şüphelinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.