Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company

Hava Sıcaklığı Azalıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tekirdağ-Çorlu, Balıkesir, Çanakkale'nin doğu ilçeleri, Kütahya ve Afyon çevreleri yağışlı geçecek. Hava sıcaklığı Türkiye genelinde azalacak.

Yağışlar genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde bekleniyor. Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Sakarya, Kocaeli, Kahramanmaraş, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 4 ile 10 derece olmak üzere, Türkiye genelinde azalacak. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, zamanla İç Anadolu'da kuvvetli, Güney Ege ile Batı ve Orta Akdeniz'de yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

-YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI-

Yağışlar; İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Sakarya, Kocaeli, Kahramanmaraş, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacak. Su baskını, buzlanma, don olayı, tipi şeklinde kar yağışı, çığ düşme riski ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarı yapıldı.

-BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Meteoroloji’den yapılan uyarılarda bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

-ÇIĞ TEHLİKESİ-

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Balıkesir, Tekirdağ-Çorlu ve Çanakkale'nin doğu çevreleri aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar; Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacak.

EGE: Parçalı, iç kesimleri çok bulutlu, bugün Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri hafif kar yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Antalya il merkezi dışında bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar; bölgenin doğusunda yerel olarak kuvvetli ve yer yer yoğun, kuzeybatısında hafif kar şeklinde olacak.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Kar yağışı; kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçecek. Kıyılarda karla karışık yağmur ve kar, iç kesimlerde kar şeklinde olması beklenen yağışlar; bugün sabah saatlerinde Ordu ve Giresun çevreleri ile zamanla bölge genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Kar yağışı; Elazığ, Van ve Iğdır illeri dışında kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların yağmur, yüksekleri karla karışık yağmur, gece saatlerinde kuzeyinde yer yer kar şeklinde olacak. Bugün sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı. (-3)

İSTANBUL: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı. (2)

İZMİR: Parçalı bulutlu.(5)

ADANA: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların; gece saatlerinde karla karışık yağmurlu olması bekleniyor. (12)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra kuzey ve doğu kesimleri ile Finike, Kumluca ve Kaş çevreleri yağışlı geçecek. Yağışların yağmur ve sağanak, iç ve yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. (12)

SAMSUN: Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Kar yağışı; bugün öğleden sonra kuvvetli olacak.(4)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı. (0)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(6) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.