Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Hava Sıcaklıkları Azalıyor, Ülke Genelinde Yağış Bekleniyor

Hava Sıcaklığı Batı ve iç kesimlerde 2 ila 6 derece azalacak. Ülke geneli yağışlı geçecek ve Mersin ve Adana çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm) olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, Ülke genelinde yağış bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Akdeniz Bölgesi, Karaman, Aksaray, Niğde, Adıyaman, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Konya'nın güney kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm), Mersin ve Adana çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm) olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar'ın ise, genellikle güney ve güneydoğu, Marmara ve Ege'de kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Akdeniz'de kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Akdeniz Bölgesi, Karaman, Aksaray, Niğde, Adıyaman, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Konya'nın güney kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm), Mersin ve Adana çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek (sel, su baskını, hortum, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar v.b.) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Bölge genelinin çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli (21-50 mm), Mersin ve Adana çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli (30-60 Km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Niğde, Aksaray ve Karaman çevreleri ile Konya'nın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde Zonguldak çevrelerinin yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile gece saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz'de hafif olmak üzere genellikle yağmur, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, kuzey ve doğu kesimlerde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinde Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin batısında yer yer sis ve pus hadisesi beklenyior.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İstanbul:
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu (11)
Bursa:  Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu (10)
İzmir: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (16)
Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (13)
Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu (8)
Bolu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu (11)
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu (16)
Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (5)
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (18)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.