Öne Çıkanlar çin tbmm gündem chp palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Hava Sıcaklıkları Batıda Artarken Doğuda Azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son açıklamalara göre, Türkiye genelinde hava az bulutlu ve açık geçecek. Yağışlar; Bolu, Kastamonu, Karabük, Trabzon, Rize, Hopa çevreleri ile Ordu ve Giresun'un iç kesimlerinde yerel ve kuvvetli olacak. Hava sıcaklığı Türkiye’nin batı kesimlerinde 2 -4 derece artacak, doğu bölgelerde 2 -4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
 
Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Kahramanmaraş çevreleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.
 
-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-
 
Yağışların; Bolu, Kastamonu, Karabük, Trabzon, Rize, Hopa çevreleri ile Ordu ve Giresun'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.
 
-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-
 
Rüzgarın; Güney Ege'nin güneyi ile Batı Akdeniz'in batısında kuzeybatı, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.
 
-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-
 
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu akşam saatlerine kadar kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
 
EGE: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, Kütahya ve öğle saatlerinde Afyonkarahisar çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
 
AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, bölgenin doğusu yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Kahramanmaraş çevreleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
 
İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu ile Çankırı ve Eskişehir çevreleri, öğle saatlerinde bölge geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla batısı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin batı kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
 
-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-
 
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24)
 
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, bugün akşam saatlerine kadar kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (28)
 
İZMİR: Parçalı zamanla az bulutlu.(30)
 
ADANA: Parçalı zamanla az bulutlu. (31)
 
ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu. (27)
 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(25)
 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24)
 
DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu.(35)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.