Öne Çıkanlar Atolye ATOdan Seyahat Edilecek Ülkeler Listesine Türkiyeyi Almayan ABye Tepki ATOdan Nefes Kredisiyle Aynı Anda Can Suyu Kredisi Sinema Akşamları Le Monde CNN İnternational The Hill Gazetesi Çıray: Dekontlar Gösterildiğine Göre İddiaların Doğru Olduğu Anlaşılmakta Nebahat Ergi Samir Nasri ATOdan Sigorta Acentelerine Çapraz Satış Eğitimi galatasaray östersunds maçı

Hava Sıcaklıkları Doğuda Azalırken Batıda Artacak

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelerde,, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu,  Rize,  Artvin,  Ardahan,  Kars,  Ağrı,  Iğdır ve  Van'da yağış görülürken, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak,  Rize ve  Artvin'in yüksek kesimleri ile  Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde  Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

 

SICAKLIKLAR DOĞUDA AZALIRKEN BATIDA ARTACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının doğu kesimlerde hissedilir derecede (8 ila 14 derece) azalacağı, kuzey iç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette,  Güney Ege kıyıları,  Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

 

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla az bulutlu geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, bölgenin doğusu yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Rize ve Artvin çevreleri yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, kuzeydoğu kesimleri yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Van çevreleri yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

 

 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu 19

İstanbul: Parçalı zamanla az bulutlu 19

İzmir: Az bulutlu 26

Adana: Az bulutlu 28

Bursa: Az bulutlu 24

Antalya: Az bulutlu ve açık 27

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 15

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 14

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 8

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 21

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.