Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

HDP’li Tan: Öfke ile Kalkan Zararla Oturur

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, idam tartışmalarına ilişkin, “Öfke ile kalkan zararla ile oturur diyor bir meşhur atasözü. Bu tip kararların çok düşünülerek sakin bir şekilde alınması lazım. Siyaseten idam kararlarının önünü açmak hiç tahmin edilemeyecek yanlışlıklara götürür ülkeyi” ifadelerini kullandı.

İç Savaş Uyarısı

Tan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında darbe girişimi ve sonrasında yaşananları değerlendirerek şu ifadeleri kullandı:
“Devletin çivisi çıktı. Dün akşam itibarıyla 50 bin personelin görevine son verildi. Ordu neredeyse bir karpuz gibi ortadan ikiye çatlamış durumda. Emniyet aynı şekilde…
Bütün kurum ve kuruluşlarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti neredeyse bir karpuz gibi ortadan ikiye çatlamış durumdadır.Yapılmak istenilen uzunca bir zamandır Türkiye’yi Suriye’ye, Irak’a, Afganistan’a çevirmektir. İç savaş çıkarmaktır.”

Siyasiler Tarafından Telafuz Edilmesi Bile Doğru Değil

İdam cezası tartışmalarının hatırlatılması üzerine Tan, şu yanıtı verdi:
“Öfke ile kalkan zararla ile oturur diyor bir meşhur atasözü. Halk duygularını, düşüncülerini serbestçe her zaman söyleyebilir. Ama siyasetçilerin bunları soğukkanlı değerlendirme mecburiyetleri vardır.
Bu tip kararların çok düşünülerek sakin bir şekilde alınması lazım. Siyaseten idam kararlarının önünü açmak hiç tahmin edilemeyecek yanlışlıklara götürür ülkeyi. Yani idamın özellikle siyasette kullanılması siyasi mevzularda kullanılmaya başlanması önü alınamaz noktalara götürür insanları. Bugün bunların siyasiler tarafından telaffuz edilmesini bile doğru bulmuyorum.”

MGK toplantısına ilişkin soruya da Tan, “Toplumu daha fazla gerecek, kasacak, bölecek kararların çıkmamasını temenni ediyoruz” yanıtını verdi. 
 

Anahtar Kelimeler:
HdpAltan Tan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.