Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Kutsal Damacana 4 Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba Audi Çin Başkanı Werner Eichhorn Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn Audi

Hocalı Türkiye Barolar Birliği'nde Anıldı

Hocalı katliamının 25. yıldönümünde, Talat Paşa Komitesi tarafından bir anma programı düzenledi. Programa katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Ermeni diasporasının dünyayı arkalarına alarak Türkiye'ye sözde Ermeni soykırımını tanıma yönündeki gayretleri de kendilerinin Hocalı'da yaptıkları, Azerbaycan toprağında, Türk toprağında yaptıkları katliamları bastırmak ve gölgelemek içindir" dedi.

Türkiye Barolar Birliği'nin görevinin, milli her davayı bütün gücüyle desteklemek olduğunu söyleyen Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Bu dava en milli davalarımızdandır. Ermenilerin dünyada Türkiye'yi ve Azerbaycan'ı sıkıştırmaya yönelik uluslararası destek alan hamlelerini bölücü terör örgütünün Türkiye'de artan terör faaliyetinden, Kıbrıs'taki 'ver, kurtul' müzakerelerinden ve Ortadoğu'nun yeniden şekillendirilmesi için sürüp giden vekalet savaşlarından ayrı değerlendirmek tarihi bilmezliktir. Şu halde bunların tamamı bizim milli davalarımızdır.

-“BİR BUÇUK MİLYON AZERİ TÜRKÜ TOPRAKLARINDAN SÜRÜLDÜ”-

1992'de haince bir gece baskınıyla katledilen Azeri Türklerini, canlarımızı rahmetle anıyorum. Ortadan kaybedilen 1300 Türk'ü rahmetle anıyorum. Bir buçuk milyon Azeri Türkü, Rusların ve Ermenilerin ortak harekatıyla topraklarından sürüldü. Ermeni diasporasının dünyayı arkalarına alarak Türkiye'ye sözde Ermeni soykırımını tanıma yönündeki gayretleri de kendilerinin Hocalı'da yaptıkları, Azerbaycan toprağında, Türk toprağında yaptıkları katliamları bastırmak ve gölgelemek içindir."

Hain bölücü terör örgütünün Türkiye'de yaptığı köy baskınlarının pek çoğunun, 1915'te Ermenilere karşı devletin yanında direnen köyler olduğuna dikkat çeken Feyzioğlu, "Bir taraftan Azerbaycan toprağında katliam, soykırım yapılırken; diğer yandan da Ermeni çeteciler dünyadaki işbirlikçileriyle birlikte Türkiye'de bölücü terör örgütü eliyle katliamlar yapmaktadır. Bunlar birbirinden bağımsız değildir" dedi.

-“TARİHİ KİTAPLARDAN OKUYAN DEĞİL, TARİHİ YAZANLARDAN OLMALIYIZ”-

Azerbaycan'da yapılan katliamın tüm dünyaya kabul ettirilmesinin vazgeçilmez şartının 16 Nisan'daki referandumda milli bir zafer elde etmek olduğunu söyleyen TBB Başkanı Feyzioğlu, "Hepimiz bugün tarihi kitaptan okuyan değil tarihi yazanlardan olmalıyız. Kararlılığımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 16 Nisan'da da bu kararlılığı göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.