Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Pandemi Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak abd

İbiş’ten Baykal Açıklaması: Komadan Çıkış Belirtileri Var

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, tedavi altında olan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın kol ve bacaklarında hareketlerin olduğunu bildirerek, “Derin komada olmadığını üzerine basarak söylemek istiyorum. Hatta komadan çıkış belirtileri olduğunu, bu bulguları bize verdiğini de buradan sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü İbiş, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavi altında bulunan Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Baykal’ın kol ve bacaklarında hafif hareketlerin mevcut olduğunu belirten İbiş, bunların sevindirici ve umut verici bulgular olduğunu dile getirdi. İbiş, herhangi bir komplikasyonun gelişmediği sürece Baykal’ın durumunun ileriki günlerde daha iyi noktaya ulaşacağını beklediklerini bildirerek, “Derin komada olmadığını üzerine basarak söylemek istiyorum. Hatta komadan çıkış belirtileri olduğunu, bu bulguları bize verdiğini de buradan sizlerle paylaşmak istiyorum. Elbette ki bundan sonraki yoğun bakım içerisindeki süreç, zaman alacak. Günler, haftalar alacaktır” dedi.

“Beyin Bulguları Günbegün Daha Olumlu”

Baykal’ın zaman zaman uyutma işlemine tabi tutulduğunu ifade eden İbiş, “Yine zaman zaman solunum desteği vereceğiz. Yine genel destek ve beyin koruma destek tedavileri uygulamaya devam edeceğiz. Amacımız beyin korumayı en üst düzeyde sürdürebilmek. İyi yolda olduğumuzu söylemek istiyorum. Deniz beyin bulguları, günbegün daha olumlu, hafif düzeyde de olsa bizi umutlandıran, bizi geleceğe daha umutlu bakmamızı sağlayan sonuçları bize sunuyor” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.