Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba

İğde Eylem Planı İle 1 Milyondan Fazla Fidan Toprakla Buluşacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) uygulayamaya koyacağı İğde Eylem Planı ile 1 milyon 164 bin adet iğde fidanını toprakla buluşturacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı yaptığı açıklamada yürütülen faaliyetlerle devlet ormancılığından millet ormancılığına geçildiğini, köylüler için ekonomik gelir elde edilmesi gibi çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini ve bu projelerden birinin İğde Eylem Planı olduğu belirtildi.

16 Bin Dekar Alanda 1 Milyon 164 Bin Adet İğne Fidanı Toprakla Buluşacak

2017-2019 yıllarını kapsayan eylem planı ile 16 bin dekar alanda 1 milyon 164 bin adet iğne fidanı toprakla buluşurken Anadolu coğrafyasında ekonomik, kültürel ve sosyal nitelikli değerini arttıracak. İğde üretiminde yaşanacak değer kayıplarının azaltılması ve iğde ürünlerinin kullanımının ülke genelinde yaygınlaştırılması ile orman köylüsünün gelirinin arttırılması hedefleniyor. Türkiye’de ortalama 4 bin 500 ton iğde üretilirken hazırlanan eylem planı ile bu rakam üst seviyelere yükseltilecek.

 “Coğrafya ve iklim açısından uygun olan alanları iğde ağaçlarıyla bezeyeceğiz”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu açıklamada teşkilat olarak devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtiklerini belirtti ve “Bakanlık olarak ağaçlandırma faaliyetlerimizi yürütürken, sadece orman varlığımızı artırmayı değil, başta kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımıza istihdam alanları oluşturmayı ve ekonomik gelirde de artış sağlamayı hedefliyoruz. İğde için bir eylem planı hazırladık ve coğrafya ve iklim açısından uygun olan alanları iğde ağaçlarıyla bezeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.