Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener bugünün gündemi

İlk Korkut Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Teslim Edildi

Milli Savunma Bakanlığı, TSK’nın hava savunma yeteneğini güçlendirmek için geliştirilen Korkut sisteminin ilkinin Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildiğini bildirdi.
Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Korkut’un yeteneklerini gösteren bir video ile birlikte, “​​​İlk KORKUT, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. KORKUT sistemi; havadan karaya füzeler ve düşman hava unsurlarına karşı milli imkânlarla geliştirildi” ifadeleri yer aldı.

KORKUT
ASELSAN ve FNSS tarafından üretilen Korkut, Kundağı Motorlu Hava Savunma Sistemi olarak adlandırılıyor. Komuta kontrol aracı ve Silah sistemi aracından oluşan Korkut sistemi amfibik özelliğe sahip. Parçacıklı mühimmatları da kullanabilen Korkut, hedeflerin tespitini üç boyutlu mobil arama radarı ile gerçekleştirerek, hedefi ateş altına alıyor.
Korkut’un komuta kontrol aracı, zırhlı mekanize birlikler ile müşterek görev icra edebiliyor, üç boyutlu arama radarı ile hedef tespit ve takibi yapabiliyor, yerel hava resmi oluşturabiliyor, üst komuta kontrol unsuru ile hava resmi paylaşabiliyor, üst komuta kontrol unsurundan angajman emirlerini alabiliyor, gelişmiş tehdit değerlendirme ve silah tahsis algoritması oluşturabiliyor, hava savunma silahlarının üst komuta kontrolünü sağlaya biliyor ve dost/bilinmeyen ayrımı yapabiliyor.
Öte yandan Korkut’un Silah sistemi aracı, zırhlı mekanize birlikler ile müşterek görev icra edebiliyor, stabilize silah kulesi ile hareket halinde atış yapabiliyor, otomatik olarak mühimmat besleyebiliyor ve seçebiliyor, atış kontrol radarı ile otomatik hedef takibi yapabiliyor, elektro optik algılayıcılar ile hedef tespit ve takibinde bulunabiliyor ve gelişmiş atış kontrol algoritmaları ile etkin hava savunması sağlıyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.