Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener AİLE

Irak’ın Kuzeyinde Etkisiz Hale Getirilen Terörist Sayısı 17’ye Ulaştı

Irak’ın kuzeyindeki Metina-Gara, Avaşin-Basyan bölgelerine düzenlenen hava harekatında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 17’ye ulaştığı açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı, terörle mücadele kapsamında dün gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgilendirme yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın kuzeyinde bulunan bölücü terör örgütüne ait hedeflerin etki altına alınmasına devam edildiğinin belirtildiği açıklamada, Metina-Gara, Avaşin-Basyan bölgelerine dün düzenlenen hava harekatında ilk belirlemelere göre 7 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı.

Söz konusu hava harekatında keşif ve gözetleme vasıtalarıyla istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, 10 teröristin daha etkisiz hale getirildiği belirlendi. Böylece harekat düzenlenen bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 17’ye ulaşırken, harekata katılan uçakların emniyetle üslerine döndüğü belirtildi.

YAŞAM MALZEMELERİ ELE GEÇİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmeye göre, Bingöl’ün Genç ilçesinde, keşif ve gözetleme faaliyeti gerçekleştiren güvenlik korucusu timi ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirildi ve bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirildi.

Bitlis’in Hizan ilçesinde ise arazi aramasında toprağa gömülü vaziyette bulunan bir adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Tunceli merkezde arazi aramasında tespit edilen dört depo içerisinde bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet G-3 piyade tüfeği, bir adet RPG-7 roketatar, 120 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, iki adet RPG-7 roketatar mühimmatı ve muhtelif malzeme ele geçirilirken, Ovacık İlçesinde ise dört boş sığınak tespit edilerek, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 8 adet tüp ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesinde bir mağarada ve Muş’ta toprağa gömülü vaziyette bulunan muhtelif malzemeler ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.