Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk AİLE

Kandil Suriye'nin Kuzeyine Taşınıyor

terör örgütü PKK uzun süre faaliyetlerini Irak'ın kuzeyindeki Kandil'den yönetirken bu örgüt, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca özellikle hazirandan bu yana Kandil ve çevresindeki kamplara düzenlenen hava saldırılarında büyük kayıplar verdi.

PKK/PYD yönetimi özellikle 2013'ten itibaren Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı, Derik ve Dirbasiye bölgesinin kontrolünü ele geçirince yıllarca Kandil'de faaliyet gösteren kamplarını gruplar halinde buraya kaydırmaya başladı.

PKK'nın sözde yöneticileri de Kandil'den PYD'nin kontrolünde bulunan Suriye'nin kuzeyindeki bölgelere yerleşmeye başladı. Suriye'deki iç karışıklıktan faydalanan PKK'lılar, PYD'nin buradaki yönetimini de devraldı.

17 Ağustos 2014'te, Suriye'nin Karaçoğ bölgesine gelen "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin, PKK/PYD'nin bu ülkedeki faaliyetlerinin başına geçti. Suriye'nin kuzeyini 3 bölgeye ayıran PYD, kantonların yönetimini yine PKK'nın sözde yöneticilerine verdi

Örgüt, Afrin kantonuna "Derviş Suvar" kod adlı Sipan Hamo'yu, Kobani'ye "Seyit" kod adlı Şıvan Gever ve Cezeri'nin başına da "Şahin Cilo" kod adlı Ferhat Abdi Şahin'i atadı.

 

Anahtar Kelimeler:
PkkPydKandilKuzey Suriye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.