KESK’ten KHK Tepkisi

KESK, çıkarılan KHK’larla kamu çalışanlarının açığa alınmasını “Tek parti ve tek adam rejiminin darbe girişimi bahane edilerek hayata geçirilmek istenmesinin sonucu” ifadeleriyle eleştirdi.

KESK, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından çıkarılan KHK’lara ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, 1 Eylül gecesi çıkarılan 672 sayılı KHK ile 50 bini aşan kamu çalışanının ihraç edilmesi, siyasi iktidarın OHAL için tanımlanan yetkinin dışına çıkması olarak ifade edildi.

KHK’ların sınırının Anayasa tarafından değil hükümet tarafından belirlendiği ifade edilen açıklamada şu eleştirilere yer verildi:
“Başbakan Binali Yıldırım 2 Eylül’de Ankara’da ve 4 Eylül tarihinde Diyarbakır’da yaptığı açıklamada bölgede ‘terörle iç içe olmuş 14 bin öğretmenin bulunduğunu ve zorunlu yer değişikliği yapılacağını’ belirterek yeni bir AKP KHK’sinin haberini vermiştir. AKP her zaman yaptığı gibi atacağı adımlar öncesi trolleri aracılığıyla da sosyal medyada tehdit kampanyaları başlatmıştır.”

KHK’lar için hukuki süreçlere başvurulması çağrısında bulunan KESK, anti demokratikliğin uluslararası sözleşmeler ve AİHM kararları ile de tescilli olduğunu, bu yasaların neredeyse her eylem ve etkinliği suç olarak görüp yargılama konusu yaptığını belirtti. KESK, kamu çalışanlarının açığa almasını, ihraç edilmesini “Devletin tümden AKP’lileştirilmesi stratejisinin, tek parti ve tek adam rejiminin darbe girişimi bahane edilerek hayata geçirilmek istenmesinin sonucu” olarak niteledi.

Bu saldırıların amacının, “AKP’nin uzun süredir gündemine koyduğu kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmak” olduğunu iddia eden KESK, “Savunmasız, gerekçesiz, sübjektif kriterlerle, AKP muhbirlerinin/trollerinin ifadeleriyle, muhalif eğitim emekçilerinin ‘terörle iç içe’ gibi oldukça muğlak bir suçlamayla açığa alınmasını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

KESK, AK Parti’nin, yeni eğitim yılına sayılı günler kala telafisi imkansız sonuçlara ve kaosa yol açacak, çocuklara ve eğitimcilere büyük mağduriyetler yaşatacak adımlar atmaktan derhal vazgeçmesi gerektiği kaydetti.
 

Anahtar Kelimeler:
KeskKeskin Khk Tepkisi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.