Öne Çıkanlar sinema Cuma günü vizyona girecek yeni filmler Paribu Cineverse vizyona girecek yeni filmler Aubameyang Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) ankara türk telekom atv Yıllık Gelir Vergisi beyannamelerinin verilme süreleri uzatıldı mı türkiye

Kızılay: “Her Evde Bir İlk Yardımcı Olmalı”

Kızılay, ev kazalarına dikkat çekerken, 9 Eylül Dünya İlk Yardım Günü’nde, ev içinde meydana gelen kazalarda her yıl 3 milyondan fazla insanın yaralandığını hatırlatarak, “Her evde bir ilk yardımcı olmalı” uyarısında bulunacak.

İlk yardımın hayat kurtarmada önemli bir rolü olduğunu düşünerek 2000 yılından bu yana ilk yardım eğitimi vermeye başlayan Kızılay, o günden bu güne toplumun gerek iş güvenliği, gerekse afet ve acil durumlara yönelik bilinçlendirilmesi için 100 binden fazla kişiye ilk yardım eğitimi verdi. Ülkemizde ev kazalarında meydana gelen can kaybının azaltılması için ulusal mevzuatların iyileştirilmesi, her aileden en az bir kişinin ilk yardım eğitimi alması ve en önemlisi ilk yardım bilinçlendirme kültürünün toplumda oluşturulması gerektiğini hatırlatan Kızılay, Dünya ilk Yardım Günü’nde tüm bu noktalara bir kez daha dikkat çekmeye çalışacak.

Boğulma Çocukların Ve Gençlerin En Önde Gelen 10 Ölüm Nedeni Arasında

Kazalar genellikle evlerin oturma odasında gerçekleşiyor. Sadece Avrupa'da her yıl 3 milyondan fazla insan ev kazalarına mağdur oluyor. Bunların 7 binden fazlası ölümcül sonuçlara yol açıyor. Dünya genelinde, evlerde meydana gelebilecek en yaygın önlenebilir yaralanmalar elektrik çarpmaları, yanıklar, zehirlenmeler, tıkanmalar, boğulmalar, bilinç kaybı, kardiyak arresti ve düşme. Endişe verici şekilde boğulma, dünyanın her bölgesinde çocukların ve gençlerin en önde gelen 10 ölüm nedeni arasında yer alıyor. 5 yaşın altındaki çocuklar risk altında bulunuyor. Bu tür tehlikeler tüm yaş gruplarını etkilemekle birlikte, yüksek gelirli ülkelerde çocuk ölümlerinin ana nedenini oluşturuyor. 

 İlk Yardım Bilgisi Hayat Kurtarıyor

Avrupa Birliği genelinde, 2016 yılında görülen kazalarda ve yaralanmalarda hastalar toplam 52.5 milyon gün hastanede kalıyor. Yaralananların birçoğu kalıcı sakatlıklar yaşıyor. Sonuç olarak aile, akranlar ve toplum üyelerinin ilk yardım eğitim becerileri ile donatılması evde meydana gelen kazaya veya yaralanmaya maruz kalanların hayatta kalması için hayati rol oynuyor.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.