Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba

Kurtulmuş’tan ABD’ye Başika Yanıtı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ABD’nin Türkiye’nin Başika’daki varlığının illegal olduğuna yönelik açıklamalarına ilişkin, “Eğer bir açıklama yapmak gerekirse, bizim ABD’nin Irak’taki varlığının ne anlama geldiğini sormamız gerekli” dedi.

Kurtulmuş, Ordu’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Irak Merkezi Yönetimi’nden yapılan Başika açıklamasına ilişkin soruya yanıt veren Kurtulmuş, şöyle dedi:

“Irak’ta yapılan açıklama hiçbir şekilde Türkiye tarafından kabul edilemez. Türkiye’nin Başika’daki varlığı, işgal etmek nedeniyle ortaya konulan bir varlık değildir. Irak yetkilileri bir tepki ortaya koymak durumundaysa, bir gün de Musul ve Rakka DAEŞ tarafından işgal edildiğinde neredeydiler? Türkiye’nin Başika’daki varlığı, Musul’un DAEŞ işgalinden kurtulması için oradaki yerel güçlerin Türkiye’den talebi üzerinedir. Türkiye, başka ülkeler gibi uzaklardan gelip işgal etmek için orada değildir. Yardım etmek için oradadır. DAEŞ’le mücadelede destek vermek için oradadır, Kuzey Irak Merkezi Yönetiminin talebi ve isteği üzerine oradadır. Dolayısıyla Irak’tan gelen bu açıklamayı hiçbir şart altında kabul etmeyiz. Bizim Başika’daki varlığımız tamamıyla oradaki durumun normalleşmesine katkıda bulunmak, Musul’un korunmasına destek vermektir.”

-ABD’YE YANIT-

ABD’nin “Türkiye illegal olarak Başika’da” açıklamasının hatırlatıldığı Kurtulmuş, “Biz bu açıklama yapılmamış kabul ederiz. Eğer bir açıklama yapmak gerekirse, bizim ABD’nin Irak’taki varlığının ne anlama geldiğini sormamız gerekli. Böyle bir konunun gündeme getirilmemiş olduğunu kabul ederiz” dedi.

-“ÜMİT EDİYORUZ Kİ KARADENİZ’DE TERÖR ÖRGÜTLERİ ASLA BARINAMAYACAK”-

Kurtulmuş, terör örgütünün Karadeniz’de artan faaliyetlerine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Sadece Karadeniz’de değil, Türkiye’nin hiçbir yerinde terör örgütleri barınamayacak. Maalesef bildiğiniz gibi, Ordu-Giresun-Sivas kırsalında çok az sayıdaki terörist, orada gizlenerek tabiri caizse başımıza bela olmuşlardır. Özellikle yapılan son operasyonla birlikte buradaki PKK varlığının tamamen püskürtüldüğü, Ordu-Giresun-Sivas kırsalından dışarı atıldığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Mesudiye halkına bu operasyon sırasında gösterdiği vatansever hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyoruz. Ümit ediyoruz ki Karadeniz’de terör örgütleri asla barınamayacak, burada yer bulamayacak, buraya nasıl geldilerse hepsi bertaraf edilerek, etkisiz hale getirilerek terör burada sona erecek.”

Anahtar Kelimeler:
Numan Kurtulmuş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.