Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Kuzey, İç ve Doğu Kesimlerde Buzlanma Ve Don Olayı Bekleniyor

Hava sıcaklığı, Ülke genelinde 2 ila 4 derece artacak. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Ege, Göller yöresi, Antalya'nın batı çevreleri, Çanakkale'nin güneyi ile Balıkesir'in batı ilçeleri ile yarın (Pazar) sabah saatlerinde Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz'de kar erimelerine, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir. Rüzgarı'n ise  genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yarın (Cumartesi) Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR
Kar Erimesi ve Çığ Uyarıs:
Hava sıcaklıklarındaki ani ve hissedilir (10 ila 12 derece) artışa bağlı olarak, Orta ve Doğu Karadeniz'de önümüzdeki hafta başına kadar kar erimelerinin sebep olacağı olumsuzluklara (taşkın, heyelan, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale'nin güney çevreleri ve Balıkesir'in batı kıyıları ile yarın (Pazar) sabah saatlerinde Sakarya ve Bilecik çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, batısının parçalı yer yer çok bulutlu, (Cumartesi) Göller yöresi ile Antalya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, Göller yöresinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az zamanla çok bulutlu, bugün (Cumartesi) akşiam saatlerinden itibaren güneyi, yarın (Pazar) sabah saatlerinde kuzey ve doğusunun yağmur, yer yer karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı, zamanla çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren kıyıları yağmur iç kesimleri karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde kar erimeleri ile doğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayının görülmesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ düşme riski bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Bazı İllerde Hava Durumu


Ankara: Parçalı ve az bulutlu (6)
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu (13)
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, il geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (14)
Antalya: Parçalı zamanla çok bulutlu, bugün (Cumartesi) batı çevreleri ile zamanla il geneli yağmur ve sağanak yağışlı (16)
Bolu: Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde itibaren hafif karla karışık yağmur yüksekleri kar yağışlı (9)
Trabzon: Az bulutlu ve açık (11)
Erzurum: Az bulutlu ve açık (-4)
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (0)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.