Maliye Bakanı’ndan Müjde

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gayrimenkul hacizleri konusunda, “Önümüzdeki dönemde inşallah gerçekten zor durumda olan bu mükelleflerin bu zor durum hâlini dikkate alarak ‘Hangi kolaylıkları getirebiliriz?’ diye yapısal bir düzenlemeyi de Meclis’e getireceğiz” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Meclis Genel Kurulu’nda, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Gayrimenkul hacizleri konusunda Maliye Bakanı, şöyle dedi:

“Normalde kural olarak biz bir kişiye haciz koyarken vergi borcu miktarı kadar koymamız gerekir, normalde vergi borcunu aşan, onunla orantılı olmayan bir haciz işlemi yapmamız söz konusu değil. Dolayısıyla, bu konuda tebliğlerimiz, düzenlemelerimiz de var...  Önümüzdeki dönemde inşallah gerçekten zor durumda olan bu mükelleflerin bu zor durum hâlini dikkate alarak ‘Hangi kolaylıkları getirebiliriz?’ diye yapısal bir düzenlemeyi de inşallah Meclise getireceğiz. Mesela demin dediniz ya, ‘Vatandaş gayrimenkulünü kendisi satsın, böylelikle oradan borcunu ödesin’ bu tür imkânları getirecek bir düzenleme üzerinde çalışıyorum, inşallah onu da getiririz.”

“Kayıt Altına Alınacak”

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye'ye getirilen her kuruş paranın mevzuat çerçevesinde yani bu kanun dışındaki meri mevzuat çerçevesinde de getirilip kayıt altına alınacağını belirterek, “Dolayısıyla, bu kanun kapsamında Türkiye'ye getirilen paraların herhangi bir şekilde tekrar Türkiye dışına çıkması hâlinde bu paralar herhangi bir şekilde öncesi sorulmayacak gibi bir düzenleme asla söz konusu değil. Dolayısıyla, burada bizim mevzuatımızın zorunlu kıldığı -her türlü bilgi paylaşımı dâhil- hükümler geçerlidir” dedi.

Emekliye Promosyon ve İkramiye Konusu Soruldu

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Hükûmet olarak birkaç ayda bir emeklilere promosyon müjdesi veriyorsunuz ama bir türlü promosyonu vermiyorsunuz. Somut olarak bu promosyon ne zaman verilecek? İkincisi, Kurban Bayramı yaklaşıyor. Emeklilerimizin yüzünü bu bayramda güldürecek misiniz? CHP Grubu olarak emeklilere ikramiye verilmesi için yasa teklifi vermiştik. Bunu bayrama kadar Meclise getirip geçirecek misiniz?” diye sordu.
Maliye Bakanı da, “Sayın Çalışma Bakanımızla ilgili bir konu olduğu için, bir açıklama yapmam yanlış olur diye düşündüğüm için o konuya girmeyeceğim” yanıtını verdi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.