Mardin'de 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin’in Dargeçit kırsalında keşif ve gözetleme vasıtaları ile birliklere saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyonda iki silahlı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı terörle mücadele kapsamında 9 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirme yaptı. Buna göre, Mardin’in Dargeçit kırsalında keşif ve gözetleme vasıtaları ile birliklere saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyon sonucunda iki silahlı terörist etkisiz hale getirildi. Hakkari’de güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi aramalarında 200 kilogram amonyum nitrat, 202 çift mekap ayakkabı, 700 litre akaryakıt (benzin) ve çok miktarda yaşam malzemesi, Tunceli’nin Hozat ilçesinde bir adet el yapımı patlayıcı, 12 adet tüp ele geçirildi. Bilgilendirmeye göre Mardin’in Nusaybin ve Midyat ilçelerinde bir adet el yapımı patlayıcı, 500 gram C-4 plastik patlayıcı, Diyarbakır’ın Hani İlçesinde de 11 kilogram toz esrar ve muhtelif malzeme yakalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.