Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener akbank Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

Memur-Sen: Açlık Sınırı Bin 709 Lira

Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan “açlık-yoksulluk” araştırmasına göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 709 TL, yoksulluk sınırı ise 4 bin 815 TL olarak belirlendi.

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasının sonuçları açıklandı. Buna göre, Ağustos ayında Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 709 TL, yoksulluk sınırı ise 4 bin 815 TL olarak tespit edildi. Araştırmanın sonuçlarına göre, Ağustos ayında Temmuz ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,24’lük bir düşüş yaşandı. Ağustos ayında göze çarpan en büyük artışlar yüzde 31,48’ye kiraz, yüzde 16,85’le yumurta, yüzde 12,84’le kayısı, en çok göze çarpan düşüşler ise yüzde 19,81’le sivri biber, yüzde 19,72’yle armut, yüzde 19,01’le çarliston biber madde fiyatlarında yaşandı. Aydınlanma madde fiyatında Ağustos ayında bir önceki aya göre herhangi bir değişim gözlemlenmedi.

GİYİM DÜŞTÜ, HABERLEŞME VE EĞİTİM FİYATLARI ARTTI
Ağustos ayında Temmuz ayına göre giyim fiyatlarında ortalama yüzde 1,63’lük bir düşüş gözlendi. Giyim madde fiyatlarında en göze çarpan değişimler yüzde 1,48 artışla iç çamaşırında oldu. Giyim madde fiyatlarında Temmuz ayına göre yüzde 6,45 azalışla kadın tişörtü, yüzde 6,1 azalışla kadın ceketi, yüzde 5,19 azalışla kadın pantolonu madde fiyatlarında düşüş gözlemlendi.
Ağustos ayında Temmuz ayına göre, ısınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 1,8’lik bir artış gözlenirken, barınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,81’lik bir artış yaşandı.
Ağustos ayında Temmuz ayına göre, haberleşme madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,93’lük bir artış olarak yansıdı. Haberleşme madde ise en göze çarpan değişim yüzde 6,81 artışla telefon ekipmanları madde fiyatında oldu. Haberleşme madde fiyatlarında Temmuz ayına göre yüzde 0,48 azalışla cep telefonu görüşme ücreti madde fiyatında düşüş yaşandı.
Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 0,76’lık bir artış oldu. Eğitim-kültür madde fiyatlarında Temmuz ayına göre değişimin yüzde 10,51 artışla özel üniversite ücreti, yüzde 3,23 artışla yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlar madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Eğitim-kültür madde yüzde 1,52 azalışla fotoğraf makinesi, yüzde 1,5 azalışla yurtiçi hafta sonu turları madde fiyatlarında düşüş oldu.

SAĞLIK VE ULAŞIM MADDE FİYATLARINDA ARTIŞ
Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında yüzde 0,28’lik bir artış yaşandı. Memur-Sen’in araştırmasına göre, en göze çarpan değişim yüzde 3,38 artışla makyaj malzemeleri madde fiyatlarında oldu. Temmuz ayına göre yüzde 2,22 azalışla mendil madde fiyatında düşüş gözlemlendi.
Ağustos ayında Temmuz ayına göre sağlık madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,34’lük bir artış olarak gözlenirken, en göze çarpan değişim yüzde 1,52 artışla tansiyon aleti, yüzde 0,79 artışla derece madde fiyatlarında oldu. Sağlık madde fiyatlarında Temmuz ayına göre yüzde 0,01 azalışla ultrason ücreti fiyatında düşüş gözlemlendi.
Ulaşım madde fiyatlarında yüzde 0,53’lük bir artış yaşandı. Temmuz ayına göre en göze çarpan değişimler yüzde 8,83 artışla LPG dolum ücreti, yüzde 2,66 artışla mazot, yüzde 2,52 artışla benzin fiyatlarında oldu. Ulaşım madde fiyatlarında yüzde 2,15 azalışla araçların tamirine ve bakımına ödenen ücretler, yüzde 1,57 azalışla araba ile ilgili temizlik ve bakım ürünleri madde fiyatlarında düşüş gözlemlendi.
Çevre ve su madde fiyatlarında ise yüzde 0,81’lik bir artış gerçekleşti. Çevre ve su madde fiyatlarında Temmuz ayına göre en göze çarpan değişimler yüzde 1,56 artışla sıhhi teçhizat malzemeleri (musluk) madde fiyatında oldu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.