Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener AİLE

MHP çözüm sürecinin

ANKARA(ANKA) - MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman  “çözüm sürecini” başlatarak Türkiye’yi yangın yerine çevirdiğini iddia ettiği sorumlular hakkında partisi adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda bulundu.

Büyükataman konuya ilişkin açıklamasında bölücülerle işbirliği yapılmaması konusunda iktidarı çeşitli yönlerden uyardıklarını belirterek, “Türk milletinin birliğini savunun, bölücülere kucak açmayın, teröristlere hak arayanlar olarak bakmayın, yoksa ihanete çanak tutarsanız dedik, haklı çıktık” dedi.

MHP’nin mevcudiyetinin, millî muhalefetinin birçok oyunu boşa çıkardığını, birçok tuzağı bertaraf ettiğini belirten Büyükataman, “Türkiye ve Türk milleti yararına neyi doğru bildik neyi doğru gördükse onun yanında olduk, onun yanında durduk.Türk milletinin huzur ve mutluluğu için gerektiği zaman taşın altına elimizi, gövdemizi koyduk.Türkiye’nin millî çıkarları için milliyetçi fikriyatımızın icap ve kabullerini her fırsatta ilan ettik” dedi.

Daha önceki suç duyurularının reddedildiğini kaydeden Büyükataman, “Bugün Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki asayişsizlik yerini yeniden teröre bırakmıştır. Açılım masasının taraflarından olan terör örgütü AKP’yi, AKP de bölge halkını ve HDP’yi, PKK’yı suçlamakta, iki tarafta birbirini verdikleri sözleri tutmamakla suçlamaktadır. Bu sözlerin neler olduğunu tahmin etmek güç değildir. Taraflar buluşma yerinde anlaşamadığı için mi bu şehitleri vermekteyiz?” dedi.

MHP Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı yeni suç duyurusunda açıkça cereyan eden süreçte anayasal suç işleyen, konusu suç olan emri uygulayan, suçluyu kayıran, görevini kötüye kullanan, kamu görevini terk eden veya yapmayan, suçu bildirmeyen, suç delillerini yok eden, gizleyen veya değiştiren, suç delillerini bildirmeyen, terör örgütüne yardım ve yataklık eden kamu görevlileri ve diğer şüpheliler hakkında kamu davası açılmasını, çözüm sürecini övünerek başlatan eski Başbakan, yeni Cumhurbaşkanın yargılaması için gerekli işlemlerin başlatılmasını, hâlen yasama dokunulmazlığı bulunan şüpheliler hakkında fezleke düzenlenerek TBMM’ye gönderilmesini talep etti. (ANKA)
(HM/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.