Milliyetçi Hukukçular: Hocalı Soykırımının Hesabı Sorulsun

Hukuki Mücadele Derneği, Hocalı katliamının 25. yılına ilişkin yaptıkları açıklamada “Azerbaycan Devletinin ve Azeri kardeşlerimizin bu adalet çağrısını bir kez de Türk Milliyetçisi Hukukçular olarak bizler de haykırıyoruz” dedi.

26 Şubat 1992’de, 106’sı kadın, 70’i yaşlı, 63’ü çocuk olma üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşının katledildiği Hocalı Katliamı’nın üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen olayın faillerinin hala cezalandırılmadığına dikkat çeken Hukuki Mücadele Derneği,  “Azerbaycan, Ermenilerin 26 Şubat 1992’de yaptığı Hocalı Katliamı’nın kurbanları için 25 yıldır adalet arıyor. Azerbaycan Devletinin ve Azeri kardeşlerimizin bu adalet çağrısını bir kez de Türk Milliyetçisi Hukukçular olarak bizler de haykırıyoruz” ifadelerini kullandı.

5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun  12 ile 77 ve 78.maddeleri uyarınca Cumhuriyet Savcılarını ve Adalet Bakanlığı’nı Hocalı’da yapılan katliam ve soykırımı soruşturmaya ve ilgililerin tecziyesi için gerekli adımları atmaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de Ermenilerin sebep olduğu Hocalı Soykırımı’nı tanıyan ve kabul eden 16.ülke olarak Türk Milletinin sesini duyurmaya çağırdıklarını belirten Hukuki Mücadele Derneği, Hocalı soykırımında katledilen tüm şehitlere, Azerilere ve Türk milletine başsağlığı diledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.