Öğrencilere Okullarda Kuru Üzüm Dağıtılacak

2017 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği anaokulu, uygulama sınıfı ve ilköğretim okullarında öğrencilere kuru üzüm dağıtımı yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek okullarda 2017 yılı içerisinde her öğrenciye haftada 2 gün, 25’er gramlık paketler halinde, 9 numara kalitede olmak üzere sultani çekirdeksiz kuru üzüm dağıtılacak.

Bakanlar Kurulu’nun Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı Programı Uygulama Esasları Hakkında Kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları tarafından ortaklaşa yürütülecek olan Okullarda Kuru Üzüm Dağıtımı Programıyla, 2017 yılında anaokulu, uygulama sınıfı, temel eğitim birinci kademe (ilköğretim) öğrencilerine kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması ile öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması amaçlanıyor. Kararda, ilgili okullara kuru üzüm temini ve dağıtımını sağlamakla Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin görevlendirildiği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca belirlenecek okullarda 2017 yılı içerisinde her öğrenciye haftada 2 gün, 25’er gramlık paketler halinde, 9 numara kalitede olmak üzere sultani çekirdeksiz kuru üzüm dağıtılacağı kaydedildi.

Kuru Üzüm Komisyonu Kurulacak

İllerde ilgili vali yardımcısının başkanlığında, il gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğü, il halk sağlığı müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüğü ile tarım kredi kooperatifleri temsilcilerinden oluşan ve kuru üzümün il içinde sevkiyatı, organizasyonu ile kontrolünden sorumlu olması için İl Okul Kuru Üzüm Komisyonu kurulacak. Kuru üzüm dağıtım programı, komisyonunun koordinasyonunda yürütülecek.

Aile hekimleri öğretmenler veya veliler tarafından kuru üzüme karşı duyarlılığı tespit edilen ve kuru üzüm tüketimini kabul etmeyen öğrenceler okul idarelerince dağıtım kapsamı dışında tutulacak.

Kuru üzümlerin tüm aşamalarda Türk gıda mevzuatına uygunluğunun denetimini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gerçekleştirecek.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından gerçekleştirilecek program için maliyete esas ortalama ürün alım maliyeti, ürün işleme-paketleme, dağıtım, depolama, stok maliyeti, tanıtım masrafları ile diğer işletme giderleri toplamına yüzde 8 oranında hizmet bedeli eklendikten sonra oluşan tutar üzerine KDV ilave edilerek faturalandırılan toplam tutar Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığınca genel bütçeden tahsis edilen ödenekten karşılanacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.