Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener bugünün gündemi

"OHAL’e Hala İhtiyacımız Var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Pazartesi günü, Milli Güvenlik Kurulu toplantımız var, OHAL’i tekrar masaya yatıracağız ve teklifimizi hükümetimize yapacağız. Şu andaki görünürde bizim OHAL’e hala ihtiyacımız var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Ticaret Odası’nda düzenlenen “15 Temmuz ve İnsan Hakları” panelinde konuştu. 15 Temmuz’un dünya demokrasi tarihinde bir ilk olduğunu söyleyen Erdoğan, Fethullah Gülen’e işaret ederek, “Utanmadan, ‘Amerika bana müsaade ederse Türkiye’ye giderim’ diyor. Seni ben daha önce çağırdım, gelseydin. Niye gelmedin? Sende o yürek var mı? Buraya gelince ne olacağını biliyorsun, akıbetini biliyorsun” dedi.

“Kılıçdaroğlu, ‘Örtülü Darbeyi’ Belediye Başkanının Evinden İzledi”

Konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, “15 Temmuz en başta bir darbe girişimidir, Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi ‘örtülü darbe’ değil. Kılıçdaroğlu, ‘örtülü darbeyi’ Bakırköy Belediye Başkanının evinden izledi. Nasıl bir örtülü darbe, gel VİP’e, ‘tanklar gitti mi’ diye sor. İşbirliği tuttukları tanklar, oradan çekildiler ve oradan Bakırköy Belediye Başkanının evine gitti. Kahve, çay onlar bir tarafta, ekrandan ‘örtülü darbeyi’ izliyor. 20’sinde ‘örtülü darbe’ diyorsun ama o gece nasıl bir ‘örtülü darbe’? Hayatı yalan. Bunlarda dürüstlük yok, hiçbir zaman doğru konuşmadılar ve doğru olmadılar” diye konuştu.

“Devlet Besledi, Devlete İhanet Ettiler Bunlar”

Erdoğan, 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 250 iken, öldürülen darbecilerin sayısının sadece 35 olduğunu belirtirken, “İşte bu rakamların üzerinde de düşünmemiz lazım. Şayet Türkiye bir hukuk devleti olmasaydı, adaleti gözeten bir ülke olmasaydı, en azından o gece darbede fiilen rol alan on binlerce hain şu anda cezaevlerinde değil, rastgele açılmış çukurlarda yatıyor olurdu. Batı iki de bir bize gelip bunu soruyorsunuz, ‘işte bu kadar kişi cezaevinde yatıyor, bu sayılar nedir?’ Sen bunu soracağına, darbecilerden kaç kişi öldü ve ya öldürüldü bunu bir sorsana. Almanya’nın Batı-Doğu birleşmesinde 500 bini aşkın Alman memur işlerinden edildi, bunu sormuyorlar. Sordukları, ‘bu kadar kişi işlerinden edildi, imkanları, ihtiyaçları nasıl karşılanacak?’ Gitsin özel sektörde çalışsın, bize ne, onu mu düşüneceğiz? Devlet mi besleyecek bunları? Devlet besledi, devlete ihanet ettiler bunlar” diye konuştu.

“Türkiye’nin En Önemli Sorunlarından Bir Tanesi De 657”

Devlet Memurları Kanunu’na işaret eden Erdoğan, “Zaten Türkiye’nin en önemli sorunlarından bir tanesi de 657’dir. Bu 657’nin de eğer bir mutabakat sağlanabilse aynen batıda olduğu gibi, 657’nin memur-işçi ayrımı değil, tamamıyla çalışanlar olarak değiştirilmesi lazım. Bu olduğu zaman zaten çok daha isabetli adımların atıldığını göreceğiz” dedi.

OHAL’in Uzatılması

Olağanüstü hal (OHAL) konusunda da Erdoğan, “Bize şunu söylüyorlar, ‘OHAL’i ne zaman kaldıracaksınız’, bütün bu huzursuzluklar bittiği zaman OHAL’i kaldıracağız. Terörle mücadelede hedefe ulaştığımız zaman OHAL’i kaldıracağız. Bunlar bitmeden, kimse bizden OHAL’i kaldırmamızı beklemesin” dedi.

Erdoğan, “Pazartesi günü, Milli Güvenlik Kurulu toplantımız var, OHAL’i tekrar masaya yatıracağız ve teklifimizi hükümetimize yapacağız. Şu andaki görünürde bizim OHAL’e hala ihtiyacımız var” diye konuştu.

“OHAL Olmasaydı Başka Şeyler De Olabilirdi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Yürüyüşü’yle ilgili de şunları kaydetti:
“Bugün Ankara’dan İstanbul’a devlet korumasında yürüyenlerin adalet, özgürlükler, insan hakları konusunda yaptıkları eleştirilerin hiçbir karşılığı yoktur. Böyle bir güvenlik ortamını hiçbir zaman size kimse sağlamazdı ama biz sağladık. Yürüyüşü de yaptın rahatça, mitingi de yaptın rahatça. Bunu sana biz sağladık. Bak şu anda OHAL var, OHAL olmasaydı başka şeyler de olabilirdi ha, bak huzur içinde bunu yaptın. Acaba bir teşekkür geldi mi, gelmez, onların kitabında bu yok.

Aynı şekilde bu partinin darbeler karşısındaki tavrını da biz çok iyi biliriz. Şayet böyle kara bir sicile sahip olmasaydı, şayet terör örgütlerinin değil, devletinin, milletinin yanında saf tutmuş olsaydı bu partinin yaptığı itirazlara, gerçekleştirdiği eylemlere başka bir gözle bakabilirdik. Fakat biliyoruz ki bunların amacı kesinlikle adalet değildir, insan haklarını, özgürleri savunmak değildir.

Bunlar FETÖ, PKK gibi terör örgütlerini ve onların destekçilerini arkalarına alarak, ülkedeki meşru hükümeti yıpratmanın peşindedir. Ben inanıyorum ki benim milletim bunlara hiçbir zaman bu ülkede iktidar şansı vermeyecek.”

Adalet Bakanına Seslendi: “Bunlar Kontrollü Göz Hapsinde Olması Gerekirdi”

Adalet Yürüyüşü’ne katılan Ahmet Türk’e işaret ederek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslenen Erdoğan, “Çok enteresan; beraber yürürken bir tanesi de Adalet Bakanımız da burada, çok hasta olduğu için Mardin Belediye Başkanı, hastalığı sebebiyle serbest bırakıldı. Bu nasıl hasta serbest bırakılıyor, sonra yürüyüşte maşallah yürüyor. Sayın Bakan, bunlar tam teşekküllü hastaneden rapor almıyorlar mı? Rapor aldılar mı, bu raporu size gösterdiler mi, nasıl bunlara, çıkma şeyi verildi? Bunlar kontrollü göz hapsinde olması gerekirdi” diye konuştu. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.