Öne Çıkanlar çin tbmm gündem chp palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Operasyonlarda 148 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Genelkurmay Başkanlığı’nın 26 Aralık 2015 tarihli önemli yurtiçi olayları açıklamasına göre, Şırnak/Cizre’de devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 148 oldu.

Şırnak/Silopi’de devam eden operasyonda bir RPG-7 Roketatar, dört av tüfeği, üç dürbün, bir dürbünlü tüfek ele geçirildi, 13 el yapımı patlayıcı imha edildi ve iki hendek kapatıldı.

Diyarbakır / Sur’da devam eden operasyonda da bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, iki el yapımı patlayıcı imha edildi, bir barikat yıkıldı.

Mardin / Dargeçit’te devam eden operasyonda ise beş terörist etkisiz hale getirildi. Aynı zamanda bir Bixi makinalı tüfek, üç piyade tüfeği, bir roketatar, 19 şarjör, altı el bombası, beş roket mühimmatı, muhtelif cins ve miktarda 513 adet hafif silah fişeği, bir dürbün, iki el telsizi, bir cep telefonu, bir ses kayıt cihazı, iki flash bellek ve 33 pil ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.