Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Ortaokuldan Çocuk Kaçıran Örgüte Suçüstü

Şırnak İdil’de devam eden güvenlik operasyonu sırasında dün bir bölücü terörist öldürüldü. Şırnak’ta yatılı ortaokuldan terörist örgüte katılmak üzere kaçırılan üç çocuk yakalanarak ailelerine teslim edildi.

-DÜN İDİL’DE BİR BÖLÜCÜ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ-

TSK’dan yapılan açıklamaya göre Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda, bir Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 26 adet fişeği ele geçirildi, üç el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 216 oldu. Şırnak İdil’de devam eden operasyonda ise dün bir bölücü terörist öldürüldü. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 21’e yükseldi. Bir Kaleşnikof piyade tüfeği, altı şarjörü, 150 fişeği ve üç el bombası ele geçirildi, 32 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. İdil’de bugüne değin imha edilen toplam el yapımı patlayıcı sayısı 71 oldu.

-ORTAOKUL ÇOCUKLARINI TERÖRİST YAPIYORLAR-

Şırnak’da bölücü terör örgütüne katılmak için kaldıkları Yatılı Bölge Ortaokulu'ndan kaçan üç çocuk yakalanarak ailelerine teslim edildi.

Hakkâri’de bölücü terör örgütüne katılmak üzere evlerinden kaçan iki kişi ve bu kişileri terör örgütüne götürmek için aracılık eden iki yardım ve yatakçı yakalanarak gözaltına alındı.

Bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen kişilere yönelik icra edilen operasyonlarda; Bingöl’de bir, Şanlıurfa’da üç, Şırnak’da iki iş birlikçi yakalanarak gözaltına alındı.

Gaziantep Oğuzeli’nde sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.