Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu

Oyuncak ayıda 1 Milyon TL değerinde kokain

ANKARA (ANKA) - Gümrük Muhafaza ekiplerinin İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaptığı operasyonda 1 milyon TL değerinde 5.9 kg kokain ele geçirildi. Kokainin bir bölümü oyuncak ayı içine gizlenmiş şekilde bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Ekipleri’nin İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirdiği operasyonla ilgili basın açıklaması yaptı. İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nce yürütülen “Uyuşturucu Kaçakçılığıyla” ilgili mücadele çalışmalarında 1 milyon TL değerinde 5.9 kg kokain ele geçirildi. Esenboğa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerinin “riskli” olarak değerlendirdiği ve Türkiye’ye geleceğini belirlediği Ekvator doğumlu M.E.E. isimli yolcu havalimanında takibe alındı. M.E.E.’nin valizlerin de yapılan aramada, oyuncak ayının içerisine yerleştirilen kumaş kırıntılarında toz madde tespit edildi. Bunun üzerine valizdeki diğer eşyalarda detaylı olarak incelemeye alındığında valizde ayakkabıların astarında, valizin yan astar içlerinde ve tabanında bulunan kumaş parçaları açıldığında burada da hava ile temas edince beyazlaşan toz parçaları görüldü. 

Yurda sokulmaya çalışılan kokainin 1500 gram ve piyasa değerinin 300 bin TL olduğu belirlendi.

-PİYASA DEĞERİ 950 BİN TL OLAN KOKAİN-

Bir başka olayda ise Türk Havayolları’nın Sofya - İstanbul seferini yapan uçağın yolcusu C.P.’nin valizleri X-Ray kontrolünden geçirildi. Valizindeki yoğunluktan dolayı şüphelenilen kişi izlemeye alındı. Kaçakçı, Gümrük çıkış kapısında Yeşil Hattı geçtikten sonra durdurdu. Valiz, Narkotik Dedektör köpeklerinin tepki vermesi sonucu arandı. Valizin bir bölümünde toz madde bulunan paketler görüldü. Uyuşturucu Test Kiti ile yapılan ön analizde bu maddenin de “kokain” olduğu anlaşıldı. Yapılan tespitler sonunda, 20 paket içerisinde net ağırlığı 4 kilo 368 gram ve piyasa değerinin 650 bin TL olduğu belirlenen uyuşturucuya el konuldu.

Açıklamada, her iki olayda ele geçirilen toplam 5 kilo 868 gram uyuşturucu maddenin piyasa değerinin 950 bin TL olduğu belirtilirken, kaçakçıların mahkeme tarafından tutuklandığı ve İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Maltepe Ceza ve Tutukevi'ne teslim edildiği belirtildi. (ANKA)

(HTC/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.