Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener bugünün gündemi

Palandöken, “Ulu Önder 1 Asır Önce Ankara’ya Ayak Bastı”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. Yılı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımlayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Tam 1 asır önce bugün, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele’nin kalbi Ankara’ya ayak bastı. Bu tarihi günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberinde Ankara’ya gelen heyet ile Milli Mücadelemizin kahramanlarını rahmet ve şükran ile anıyorum” dedi.


“TAM 1 ASIR ÖNCE BUGÜN ULU ÖNDER ANKARA’YA GELDİ”

Ankara ile Ulu Önder arasında güçlü bir bağ olduğunu vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Her zaman kararlı, iradeli ve mücadeleci ruha sahip olan Ankara, işgal altında olan yerlere mesafesi, jeopolitik konumu, demiryolu ve telgraf şebeke imkânları ile Anadolu’nun en önemli ve güvenli yeriydi. Mustafa Kemal Atatürk de, bu stratejik konumun ve Ankara halkının hırslı, azimli olduğunun farkındaydı. Milli Mücadele’nin en iyi yönetileceği yer olduğuna karar kılarak 27 Aralık 1919’da yani tam 1 asır önce Ankara’ya ayak bastı. Ankara halkı onu ve beraberindeki heyeti büyük bir coşkuyla bağrına bastı. Dar sokakları ve çorak arazileriyle Milli Mücadele döneminde ne zorlu görevlerden birini üstlenen Ankara ile Ulu Önder arasında güçlü bir bağ vardır. Bu sebeple Ata’mızın Ankara’ya gelişinin 100. Yıl dönümünde, onu, beraberindeki heyeti, silah arkadaşlarını, Milli Mücadele döneminde vatan için bedenini siper etmiş tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum” diye belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.