Öne Çıkanlar tbmm chp çin gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu

Samsun, Ordu, Hatay ve Osmaniye İçin Sel Uyarısı

Samsun, Ordu, Hatay ve Osmaniye’de kuvvetli yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Hava sıcaklığı ise kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz’in doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, İstanbul, Çankırı, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Antalya ve Mersin’in iç kesimleri, Kırklareli’nin doğu, Ankara’nın kuzey ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek. Yağışlar, Samsun’un doğu, Ordu’nun batı ilçeleri, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Kuvvetli yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.  Hava sıcaklığı ise kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara Bölgesi: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Kırklareli’nin doğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Ege Bölgesi: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu geçecek.
Akdeniz Bölgesi: Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, Antalya ve Mersin’in iç kesimleri ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.
İç Anadolu Bölgesi: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğusu ve Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Batı Karadeniz Bölgesi: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Orta Ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, sabah saatlerinde Samsun’un doğu kesimleri ile Ordu’nun batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.
Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Bazı İllerde Hava Durumu

İstanbul: Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (27)
İzmir: Az bulutlu ve açık. (32)
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (31)
Antalya: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (31)
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ilçeleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı. (22)
Samsun: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu kesimleri yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (21)
Erzurum: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (20)
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (33)



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.