Öne Çıkanlar tbmm palandöken çin gündem chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi

"Sayın Bahçeli’nin Bu Konudaki Yol Açıcı Beyanatları Cesaret Vericidir"
Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeni anayasa hakkındaki sözlerine ilişkin, “Sağ duyulu, duruşuyla davranışıyla milletten, bayraktan, devletten yana tavır koyan MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Türkiye’nin istikrarının sürmesi, iç ve dış tehditlere karşı birliğini, beraberliğini muhafaza ederek, güçlenerek mücadele etmesi için sistemin tıkanıklarının ortadan kaldırılması bir zaruret haline gelmiştir. Sayın Bahçeli’nin bunu görmüş olması ve bu konudaki yol açıcı beyanatları cesaret vericidir” dedi.

Başbakan Yıldırım, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu. Maliye Eski Bakanı Kemal Unakıtan’ın hayatını kaybettiğini anımsatan Yıldırım, cenazenin yarın öğlen namazına müteakip Süleymaniye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Süleymaniye Külliyesi’nde toprağa verileceğini ifade etti. PKK tarafından şehit edilen Aydın Muşlu ve Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktent’e rahmet dileyen Yıldırım, Van ve Diyarbakır teşkilatına da başsağlığı diledi.
Terörle mücadele konusuna değinen Başbakan Yıldırım, FETÖ ile eş zamanlı hareket eden bölücü terörle de mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade ederek, şunları söyledi:
“PKK’ya son 30 yılın en ağır darbesini vuruyoruz.  Halkımızın güvenliği için sınır ötesi harekatımız da devam ediyor. Örgütün kara ve hava harekatıyla kırsalda gücünü kırdık ve güvenlik güçlerimiz büyük bir fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyorlar. Cani terör örgütü bölge insanının en büyük düşmanıdır. İddiaları, bölgenin menfaatleri için bu mücadeleyi hep yaptıklarını söylerler. Ancak, bölgede yaşayan bütün vatandaşlarım şunu iyi bilmelidir ki, terör örgütünün sizler gibi bir sorunu asla olmadı, olmayacak. Ancak hem Türkiye’nin hem doğunun hem Türklerin hem Kürtlerin tek bir sorunu vardır, o da bölücü terör örgütü. Yapmamız gereken bu sorunu kökünden halletmektir. Terör örgütünü milletle devlet arasından söküp atmaktır. Bölgede kendilerine karşı duran siyasetçileri, korucuları, iş adamları, aşiretleri kim varsa onlara karşı, hepsini hedef alıyorlar, ancak nafile. Bölge halkı vatanının, milletinin yanında. Pazar günü Van’da toplanan aşiret mensupları, şamar gibi terör örgütüne karşı duruşlarını ortaya koydular. Milletinden devletinden yana açıkça taraf oldular ve terör örgütüne karşı mücadeleye yemin ettiler. Teröre karşı her geçen gün artan nefretle duruş sergiliyor. 15 Temmuz’da 81 ilde herkes bayraklarla sokağa çıktı. İşte bu da, Türkiye’yi hiçbir ayrılıkçı terör örgütünün bölemeyeceğini, bu kardeşliği yok edemeyeceğini gösteren tarihi bir geceydi. Vatandaşlarımız her zaman devletle millet el ele sokaklarda mücadele verdi. Bu birlik, beraberlik ruhu kaostan kargaşadan kandan beslenen hainleri rahatsız etti. Hırçınlaşmalarının, sağa sola saldırmalarının sebebi budur ama kimse merak etmesin, ne kadar cana kıyan örgüt varsa onlardan çok daha büyük Türkiye var, Türk milleti var, anaların duaları var.”
Rusya ve İsrail’le ‘dostlukları artırıp düşmanlıkları azaltma’ politikası çerçevesinde ilişkilerin düzeltildiğini belirten Yıldırım, “Son olarak Rusya ile ilişkilerde kriz öncesinin şartlarına geri gelmek ve bununla da yetinmeyip daha ileri bir seviyeye ulaşmak için kapsamlı işbirliğine gidiyoruz. Savunma sanayi, enerji, tarım, ulaştırma, turizm ve karşılıklı yatırımların artırılması yönünde kapsamlı kararlar aldık, bunları uygulamaya geçiriyoruz. Mavi akımdan sonra, dünya enerji güvenliği açısından önem ifade eden, özellikle Avrupa’ya Türkiye üzerinden gidecek TANAP Projesi süratle devam ediyor” şeklinde konuştu.
 İl Başkanlarına seslenen Yıldırım, şunları söyledi:
“İnancınızı, enerjinizi yüksek tutun. Milletimizin nabzını tutun. Çünkü biz iktidar partisiyiz. Bizim ruh halimiz vatandaşa birebir yansır. Akşam eve gittiğimde suratımı asık görünce torunlarımın benden uzaklaştığını görüyorum. Ama gülümseyen yüzümü gördüklerinde koşa koşa gelip kucağıma atlıyorlar.  Millete gerginlik olacak zaten çok vesile var. Moral daima yüksek olacak. Her konuda kendinize sınır koyun ama millete hizmete asla sınır koymayın. Hizmette gayret olur çaba olur inanç olur. İnsan hizmet en zor iştir. Yıllarca bu işi yaptım. Bir tane hatayı düzeltmek için 28 tane doğru iş yapmak lazım. Onun için vatandaşa yüzümüzü çevirmeyeceğiz, vatandaşımızın söylediğini emir telakki edeceğiz. Vatandaş arkamızda durmasa ne yapabiliriz? Türkiye’de vatandaşa tepeden bakanların çok partili siyasi hayattan sonra işlerinin ne kadar zor olduğunu hep gördük. AK Partinin farkı bu. Vatandaşın ortalamasını temsil ediyor, vatandaşın içinden geldi.
Orta Vadeli Program çerçevesinde açıklanan tam gün eğitim sistemi nedeniyle yaygara koptuğunu kaydeden Yıldırım, “Ne olacak tek tedrisattan? Büyükşehirlerde, bazı yerlerde zaten geçtik. Topu topu 77 bin derslik, ne olacak ki? 300 binden fazla dersliği AK Parti döneminde eğitime kazandırdık. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de konuşuyor. AK Parti yapmayacağı şeyi asla söylemez. Biz söz verirken, iş verirken hep böyle çalıştık. İşi uygulama noktasına getirmeden asla konuşmadık, yapılacak olanı yapılmaz hale getirmedik. 14 yıldır hizmet ediyoruz, bunları yaparken etrafta yaramazlık yapanlara ders veriyoruz” açıklamasında bulundu.
-“‘SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİM’ DİYOR, ET KARDEŞİM”-
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert yanıt veren Başbakan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:
“Ana muhalefet partisi bize cevap veriyor, ‘Ben mağdur edebiyatına bakmam, bunların haklarını savunmaya devam edeceğim’ diyor. Et kardeşim, et. FETO’cularla senin muhabbetin iyiyse bana ne? Ben millete, milletin hakkına bakarım. Alçakların, bu milletin geleceğini karartmaya çalışanların hakkıyla, hukukuyla bizim işimiz olmaz. Onları mahkemeler görecek, ben görmeyeceğim. Şimdi anlatıyor, ‘Bunlar taa 2003’te 2004’te vardı, siz niye bunları o zaman görmediniz?’ Kardeşim, terör örgütü ile diğer işleri birbirine karıştırma. Terör örgütü olarak ilk belirgin ortaya çıkmaları 17 Hazirandır, belirtileri 17 Aralıktır. 2013’ün başında MİT kriziyle çıktı, hatta yargı reformu yaptığımız anayasa referandumundan sonra belirtilerini gördük. Ondan sonra MİT krizi, gezi olayları, dersaneleri kapatacağız deyince geldi kafa tuttular, ‘Sizin için iyi olmaz’ dediler. 17 Aralıkta biz bunu yaptık, tavrımızı ortaya koyduk. Bu bir terör örgütüdür, yargı darbesi yapmaya kalkmıştır dedik, adını koyduk.  Peki siz ne yaptınız, yerel seçimlerde kol kola girdiniz, canlı şahidiyim. O ablalar, bacılar, abiler kendini parçalıyor,  CHP’ye HDP’ye oy taşımak için gecesini gündüzüne kattı. O zaman neredeydiniz? O zaman anlayamadınız mı siz? Ama o zaman 17 Aralık olmamış, hadi onu da kabul edelim. 17 Aralık’tan sonra hala bunlarla hareket edeceksin, 15 Temmuz’u da göreceksin, yani pes, daha diyecek bir şey yok. Şehitlerimizin, gazilerimizin vicdanına bunları havale ediyorum. Bunlara sahip çıkmak, milletin ortaya koyduğu kahramanlığa karşı en büyük saygısızlık. Bu siyaset değil. Siyasetimizi meydanlarda yapalım. Ama bu milletin geleceğini karartmaya çalışanlara arka çıkmak hiçbir şekilde hiçbir şeyle izah edilemez. Yol yakınken sayın Kılıçdaroğlu’nun  bu yanlıştan dönmesini bekliyorum. Yenikapı ruhuna bağlı kalmasını, milletin huzurunda verdiği sözlerin arkasında olduğunu görmek istiyorum.”
-BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR-
15 Temmuz’dan itibaren hükümetin gösterdiği mücadelede, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tutumlarından dolayı teşekkür eden Yıldırım, şunları söyledi:
“Sağ duyulu, duruşuyla davranışıyla milletten, bayraktan, devletten yana tavır koyan MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Partiler üstü bir anlayışla kısa vadeli siyasi hesapları bir tarafa bırakıp millet için, ülke için, gelecek için örnek bir davranış gösterdi. Dün yaptığı açıklama, fevkalade Türkiye’nin geleceğini inşa etmeye yönelik, umut verici bir açıklamadır. AK Parti olarak baştan beri söylediğimiz şeydi. Türkiye, fiili durumu hukuki durum haline dönüştürmek mecburiyetindedir. 15 Temmuz’da dönüşüm olmuştur. Anayasa ihtiyacı acil hale gelmiştir. Türkiye’nin istikrarının sürmesi, iç ve dış tehditlere karşı birliğini, beraberliğini muhafaza ederek, güçlenerek mücadele etmesi için sistemin tıkanıklarının ortadan kaldırılması bir zaruret haline gelmiştir. Sayın Bahçeli’nin bunu görmüş olması ve bu konudaki yol açıcı beyanatları cesaret vericidir.
AK Parti olarak biz uzun süredir buna hazırız ve bu yolda adımlarımızı derhal atacağız. Kararı ya Meclis verecek ya da millet verecek. Milletin verdiği karar en doğru karardır, başımızın gözümüzün üstünde yeri vardır. Baştan beri diyoruz, getirelim milletin önüne koyalım. 15 senedir her seçim öncesi sakız gibi çiğneniyor. Yeter. Artık milleti bununla meşgul etmeyelim.
-“İSTİKRARI KALICI HALE GETİRECEK BİR SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ TÜRKİYE’NİN VAZGEÇİLMEZ BİR İHTİYACIDIR”-
Dolayısıyla Sayın Bahçeli’nin bu çerçevedeki çağrısını biz aynen kabul ediyoruz ve diyoruz ki, kısa sürede Meclis’e yeni anayasa teklifimizi getireceğiz. Bizim düşüncemiz güçlü, tüm kurumlarıyla uyumlu bir şekilde çalışacak, güçlü istikrarı teminat altına alacak bir sistem. Bizim önerimiz budur. Mevcut parlamenter sistemin zaman zaman istikrarı sağlıyor olmasına rağmen, büyük bir zaman diliminde de zayıf iktidarlar nedeniyle Türkiye’nin dertlerine çözüm üretemediği bir gerçek. Tek başına iktidar olduğu dönemlerde büyüme istikrarla devam ediyor, kalkınma, ticaret devam ediyor, milli gelir artmaya devam ediyor, ama koalisyon döneminde bu kazanımlar maalesef heba ediliyor. Onun için sürekli güçlü bir siyasi iradeyi oluşturacak, istikrarı kalıcı hale getirecek bir sistem değişikliği Türkiye’nin vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Sadece istikrar için değil, Türkiye’nin birliğinin devamı açısından elzemdir, muhakkak yapılması gerekir. Bugüne kadar anlaşılan 60 madde başta olmak üzere, diğer eksik kalan maddeleri de AK Parti grubu hazırlayacak, Meclis’e getirecek ve Meclis’in onayına sunacak. Meclis ister 367 ile ister 330 ile kabul etsin, her iki halde de son onayı millete götüreceğiz. Yıllardan beri devam eden sistem tartışması, kör dövüşü sona erecek.”
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.