Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Silopi’de 6 Terörist Teslim Oldu

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Irak kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu altı terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

TSK’dan yapılan açıklamada, Şırnak’ın Silopi ilçesinde Irak kuzeyindeki barınama alanlarından kaçan 6 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda ise, Muş merkezinde tespit edilen üç ayrı sığınak içerisinde, 500 kg amonyum nitrat, dört el yapımı patlayıcı ve çok miktarda örgütsel doküman ile muhtelif yaşam malzemesinin ele geçirildiği, Hakkâri Yüksekova’da ise güvenlik güçlerince icra edilen yol araması esnasında, üç adet tüpe tuzaklanmış el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Şırnak’ın Silopi ilçesinde, güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında; bir el yapımı patlayıcı, 250 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, çok miktarda kablo ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bitlis’in Hizan ilçesinde, bölücü terör örgütü mensubu iki terörist, altı Kalaşnikof piyade tüfeği, 1100 adet fişeği, bir MP-5 makineli tabanca ve bir tabanca ile birlikte yakalandı.
Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında; yedi adet roketatar mühimmatı, 200 adet doçka uçaksavar mühimmatı, 11 el yapımı patlayıcı ve bir jeneratör ele geçirildi.

Erzurum Şenkaya’da, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında bol miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Irak kuzeyi Gara ve Hakurk bölgelerinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen mağara, barınak, toprak altı sığınak ve silah mevzileri düzenlenen hava harekâtı ile imha edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.