Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye türk telekom

Son Bir Haftada 33 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Son bir haftada yurt içinde ve yurt dışında icra edilen operasyonlarda toplam 33 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, 12-18 Ekim tarihlerinde yurt içinde ve yurt dışında yürütülen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Siirt, Diyarbakır, Ağrı, Mardin ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlara aralıksız devam edildi. Yurt içinde ve yurt dışında toplam 33 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda bir adet RPG-7 R/A, 15 adet piyade tüfeği, bir adet tabanca, 2 bin 167 adet muhtelif hafif silah mühimmatı, 14 adet RPG-7 R/A mühimmatı, 407 kilogram amonyum nitrat,  20 adet el bombası, 2 adet gece görüş dürbünü, 11 adet telsiz ele geçirildi ve 39 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) imha edildi. Teröristler tarafından kullanılan 16 adet silah mevzii, sığınak, mağara ve depo kullanılamaz hale getirildi.

Kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, 50 litre kaçak akaryakıt, 41 bin 271 paket kaçak sigara, 161 adet muhtelif silah ve 48 adet cep telefonu ele geçirildi.

ZEYTİN DALI HAREKÂTI

Afrin  bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 585 oldu. Harekât kapsamından bugüne kadar 281 adet mayın ve bin 612 adet EYP imha edildi.

MÜNBİÇ BÖLGESİ

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç bölgesi arasında kalan hatta 62. bağımsız devriye faaliyeti icra edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.