Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi İdlib AİLE

Son Bir Haftada 93 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Şırnak ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda 3’ü sözde lider kadroda olmak üzere 93 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda 3 asker şehit oldu, 18 asker ise yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, (TSK) 8-14 Haziran tarihleri arasında yürütülen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre Şırnak ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen orta çaplı operasyonlarda 3’ü sözde lider kadroda olmak üzere 93 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda, 27 adet piyade tüfeği, 3 adet RPG-7 roketatar ve 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği olmak üzere 31 silah ele geçirildi, 15 adet El Yapımı Patlayıcı, (EYP) ve 21 adet silah mevzi, sığınak ve barınak imha edildi. Operasyonlarda 3 asker şehit oldu, 18 asker yaralandı.

Yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 2 bin 884 kişi yakalandı. Kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde ise 99 bin 430 paket kaçak sigara, 10 gram muhtelif uyuşturucu, 5 adet hap, 1 adet muhtelif silah, 2 adet cep telefonu, 65 adet kaçak küçükbaş ve 2 adet kaçak büyükbaş hayvan ele geçirildi.

Zeytin Dalı Harekâtı

Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 507 oldu. Çatışmalarda bugüne kadar 54 asker şehit oldu, 234 asker ise yaralandı. Harekât kapsamında bugüne kadar 240 adet mayın ve bin 264 adet EYP imha edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.