Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

Son Bir Hatfada 7’si Sözde Üst Düzey 22 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Son bir haftada düzenlenen iç güvenlik operasyonlarında 7’si sözde üst düzey 22 terörist etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanlığı, 11-18 Haziran tarihleri arasında yurt içinde düzenlenen iç güvenlik operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve Jandarma Komando Birlikleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca 2 bin 43 operasyon yapıldı. Terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 326 kişi terör suçlarında, 3 bin 293 kişi uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından, 72 kişi ise düzensiz göçle mücadele kapsamında olmak üzere toplamda 3 bin 691 kişi gözaltına alındı.

22 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Son 1 hafta içeresinde yurt içinde İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar listesinde gri kategoride bulunan Leheng Argeş kod adlı Ramazan Yasugey, Taylan kod adlı Erkan Ordu, Ferhat Dersim kod adlı Ertan Erol, Botan kod adlı Veli Taşkıran ile “Sözde Sorumlu” olduğu tespit edilen Rezan Ulaş kod adlı Erkan Kaftar, Jir Kamışla kod adlı Ayat Mahmut, Dilovan Bahtiyar kod adlı Fatih Kırtay’ın da aralarında bulunduğu 7’si sözde üst düzey olmak üzere toplamda 22 terörist etkisiz hale getirildi.

35 ADET EYP İMHA EDİLDİ

Terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlar sonucunda Ağrı, Hakkari ve Van’da 5 sığınak, barınak ve mağara kullanılmaz hale getirildi. 165’i ağır ve uzun namlulu olmak üzere 171 silah, 467 el bombası, 240 bin adet muhtelif mühimmat, 21 kilo patlayıcı madde ile 35 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) imha edildi.

2 MİLYON 996 BİN ADET CAPTAGON ELE GEÇİRİLDİ

Uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda çok büyük miktada esrar, eroin, sentetik kannabinoid, metafetamin, ectasy ile 2 milyon 996 bin 17 adet Captagon ele geçirildi. Düzenlenen operasyonlarda ayrıca 292 bin paket kaçak sigara ile 10 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

ARANAN ŞAHISLARDAN 240’I YAKALANDI

Ramazan Bayramı öncesinde yurt genelinde vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan “Türkiye Huzur Arife Uygulaması” kapsamında 84 bin 900 şahıs, 31 bin 585 araç, 3 bin 921 işyeri kontrol edildi. Bu kontroller sonucunda 240 aranan şahısın yakalandığı ve 113 araca işlem yapıldığı ifade edildi.

SİBER SUÇLA MÜCADELEDE 251 KİŞİYE YASAL İŞLEM

Siber suçla mücadele kapsamında, terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden ve halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden bin 422 sosyal medya hesabı ile ilgili incelemeler sonucunda, 251 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

YASA DIŞI GEÇİŞTE BULUNAN 3 BİN 231 GÖÇMEN YAKALANDI

Düzensiz göçle mücadele kapsamında 470’ denizlerde olmak üzere toplam 3 bin 231 düzensiz göçmenin yakalandı. Düzensiz göçmenlerin yasa dışı yollarla yurt içi ve yurt dışına çıkmasına aracılık eden 72 organizatör yakalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.