Sur'da 2 Terörist Öldürüldü, Cizre'de 13 Terörist Ölü Bulundu

-Silopi, Sur ve Cizre operasyonlarında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1015’e yükseldi.

-Irak’ın kuzeyinden kaçan 7 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu, Gaziantep ve Kilis’te DEAŞ üyesi olduğu değerlendirilen 11 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde iki bölücü terörist öldürüldü. Cizre’de ise önceden öldürüldüğü anlaşılan 13 bölücü teröristin cesedi bulundu. Sur’da bugüne değin 207, Cizre’de ise 663 bölücü teröristin öldürüldüğü açıklanırken Silopi sonuçlarıyla (145) birlikte öldürülen terörist sayısı 1015’e yükseldi.

TSK’dan yapılan açıklamaya göre dün Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda iki bölücü terörist öldürüldü. Bugüne değin Sur operasyonunda, toplam öldürülen bölücü sayısı 207’e ulaştı. Sur’da iki Kaleşnikof piyade tüfeği, altı Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 30 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir tabanca, bir tabanca şarjörü ve bir telsiz ele geçirildi, altı el yapımı patlayıcı imha edildi. Sur’da bugüne değin toplam imha edilen EYP sayısı 199 oldu.

Şırnak Cizre’de ise gerçekleştirilen ayrıntılı arama faaliyetlerinde,  dört bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalandı.  Yapılan aramalarda daha önceden öldürüldüğü değerlendirilen toplam 13 bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi bulundu. Cizre’deki operasyonlarda bugüne değin öldürülen toplam bölücü terörist sayısı 663 oldu. Cizre’de ayrıca 4 ton amonyum nitrat, 123 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, beş Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir el bombası, üç telsiz ve sekiz cep telefonu ele geçirildi.

Muş Bulanık’ta yapılan aramada bir av tüfeği, iki bilgisayar, muhtelif dijital materyal ve bol miktarda örgütsel doküman ele geç irildi. “Bölücü terör örgütüne Yardım ve Yatakçılık suçundan” beş işbirlikçi yakalanarak gözaltına alındı.

Tunceli Ovacık’ta icra edilen operasyonda bir varil içerisinde sekiz Kaleşnikof piyade tüfeği, iki RPG-7 roketatar, iki roketatar mühimmatı, iki el bombası, 500 gram C3 patlayıcı, bir video kamera, iki bidon içerisinde Biksi makineli tüfeği fişeği, telsiz malzemesi ve iki dürbün, tespit edilen üç katlı ve yaklaşık 100 metrekare genişliğinde olan ve içinde çift kişilik çadır kurulu bir mağarada 50 kilo amonyum nitrat, iki soba, dört kutu diş dolgu malzemesi, 20 ameliyat önlüğü, dört kutu alkol, 20 diş kancası, 20 diş aynası, 20 diş spatulası, beş büyük boy cımbız, dört paket diş alçısı, iki renkli diş dolgusu, 40 lokal anestezi ampulü, 300 şırınga, üç adet nevi bilinmeyen elektronik cihaz ele geçirildi.

Batman Sason’da icra edilen operasyonda bir mağara içerisinde, 25 kilo amonyum nitrat, bir el yapımı patlayıcı düzeneği, 100 metre kablo, 20 büyük pil, bir uyku tulumu ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Van Erciş’de “bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık suçundan” bir işbirlikçi yakalanarak gözaltına alındı.

Gaziantep Oğuzeli’nde Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen ikisi çocuk yabancı uyruklu sekiz kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Kilis Elbeyli’de yol emniyet ve kontrol aramasında, DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen üç kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.