Tanal : O Bir Öğrenciydi Şimdi de

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “‘Mini etek giymeseydi’, ‘Gece çıkmasaydı’, ‘Kahkaha atmasaydı’ dediniz. C. bir öğrenciydi. Şimdi de ‘Okula gitmeseydi’ mi diyeceksiniz?” dedi.  

CHP İstanbul Milletvekili Tanal, Kayseri’de tecavüze uğraması sebebiyle intihar eden lise öğrencisinin ardından, kadına yönelik şiddet ve tecavüz vakaları hakkında sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu. CHP’li Tanal, şunları kaydetti:

“Halkımızın Özgecan Yasası olarak bildiği ve tecavüzcüye en ağır cezaları veren kanun teklifimizi reddederken 'hepiniz oradaydınız' AKP! ‘Mini etek giymeseydi’, ‘Gece çıkmasaydı’, ‘Kahkaha atmasaydı’ dediniz. C. bir öğrenciydi. Şimdi de ‘Okula gitmeseydi’ mi diyeceksiniz? .. Kendi döneminde kadına şiddet oranı yüzde 1400, TECAVÜZ ise yüzde 30 artan AKP'nin, bizim Özgecan Yasamızı kabul etmesi beklenemezdi zaten..”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.