Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi Akşener

TBMM’de “15 Temmuz Millet Darbeye Dur Dedi” Fotoğraf Sergisi Açıldı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında Meclis’in bombalandığı alanda, “15 Temmuz Millet Darbeye Dur Dedi” fotoğraf sergisini açtı. Kahraman kurdeleyi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte kesti.Türkiye Büyük Millet Meclisi Şeref Holünde TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın himayesinde "15 Temmuz Millet Darbeye Dur Dedi” fotoğraf sergisi açıldı.

Sergiye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis eski Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yabancı misyon şefleri ve milletvekilleri katıldı.

Açılışa katılan tek siyasi parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Meclis Başkanı Kahraman ile Kılıçdaroğlu açılıştan önce bir süre sohbet ettiler. Konuşması için kürsüye davet edilince İsmail Kahraman, Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Buyurun birlikte çıkalım” dedi. Kılıçdaroğlu da, “Siz buyurun” demekle yetindi. İsmail Kahraman o geceyi anlatırken, “Şu anda çok güzel bir kalabalık görmekteyim Sayın Genel Başkan” diyerek Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret etti. Konuşmasının ardından serginin açılışını Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis eski Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın ile birlikte açtı.
 
“Siyasi Partiler Hep Parmak Ama Bunların Hepsi Bilekte Birleşiyor”
 
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Bu direniş, karşı koyuş sadece bir partinin, görüşün değil demokrasiyi özümsemiş topyekun milletimizindir. Milletimize şükran borçluyuz. Asil bir milletimiz olduğunu dünyaya bir daha gösterdik” dedi.

Meclis Şeref Holü’nde ziyarete açılan serginin açılışında bir konuşma yapan Kahraman, törendeki yüksek katılıma, “Güzel bir heyet görüyorum tek tek saysam belki sayıyı şaşıracağım” ifadeleriyle dikkat çekti. Kahraman, TBMM Şeref Holü’nden dış bahçeye, ilk bombanın atıldığı yere bir “Demokrasi Yolu” yapılacağını duyururken konuşmasına şöyle devam etti:

“Böyle bir geceyi, kalkışmayı unutmak istemiyoruz, unutmayacağız. O gece bütün milletvekillerimiz, milletimiz tek bir rozet altında birleşti o da ay yıldız. Bir bütünüz ve beraberiz. Şöyle bir teşbihim var, siyasi partiler hep parmak ama bunların hepsi bilekte birleşiyor. Yeri geldiği zaman müşterek yumruk oluyorlar. Bu milli ruh ve şuur milletimizde var, genlerinde var. Bütün gayret edenlerden Allah razı olsun. Şehirlerimize Allah gani gani rahmet eylesin. Bu direniş, karşı koyuş sadece bir partinin, görüşün değil demokrasiyi özümsemiş topyekun milletimizindir. Milletimize şükran borçluyuz. Asil bir milletimiz olduğunu dünyaya bir daha gösterdik. O gün eğer 107 kişi var idiyse Meclis’te, tatil olduğu için, Cuma olduğu için. Nitekim bir sonraki Cumartesi günü bütün milletvekillerimiz, siyasi partilerimiz Meclis’te oldular, ortak bir deklarasyon yayımladılar.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.