Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Tehlikeli Kimyasallar Çocuk Parkında Bulundu

İstanbul’un Bağcılar ilçesindeki lüks bir konut projesinin çocuk parkı inşaatında, çocukların kanser başta olmak üzere birçok hastalığa yakalanmasına neden olan tehlikeli kimyasallardan yapılmış zemin kaplama maddesi ele geçirildi.

800 metrekaresi sitenin çocuk parkları ile yürüyüş yollarına döşendiği belirlenen malzemenin peşine düşen İstanbul polisi, düzenlediği baskında, tehlikeli kimyasallardan 4 ton daha ele geçirdi. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nın talebi ile Bakırköy Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararıyla yapılan aramalarda ele geçirilen kimyasal maddelere el konuldu.

Yapılan incelemede, sahtecilerin tehlikeli kimyasalları, kimya sektöründe faaliyet gösteren Safic-Alcan firmasının distribütörlüğünü yaptığı  çocuk oyun park ve spor zeminleri konusunda lider Alman Melos GmbH markasının ürün ve ambalajlarını taklit ederek pazarladıkları tespit edildi.



Tahlil İçin Almanya'ya Gönderildi Kansorejen Çıktı


İnterplast Mühendislik Plastikleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Ayhan Güler, yaptığı açıklamada, çocuk parkına döşenirken suçüstü yapılan sahte ürünleri daha detaylı inceleme için Melos’un Almanya’daki laboratuvarlarına gönderdiklerini ve yapılan tahlillerde içerisinde kanserojen maddeler başta olmak üzere zararlı kimyasalların bulunduğunu söyledi.

Çocuk oyun alanları ile yürüyüş yollarının zemin kaplamasında kullanılan güvenilir Melos markasının Türkiye’de satış ve dağıtımını yapan tek yetkili firma olduklarını belirten Güler, sahte ürünlerin neden olduğu tehlikeler hakkında "Kişinin hem kansere yakalanma riskini hem de yeni doğan bebeklerdeki doğum kusurları riskini arttırıyor. Bu kimyasallara maruz kalmak yetişkinlere göre çocuklara daha çok zarar veriyor" dedi.

Öte yandan, sahte ürünlerin içerdiği PAH'lerin sıcağın etkisiyle havaya karışabilen maddelerden oluştuğunu ifade eden Güler, çocukların bu maddeleri solunum yoluyla vücutlarına alma riskinin astıma sebep olduğunu belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.