Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

TSF-Başkent Üniversitesi'nden Satranç İş Birliği

Türkiye Satranç Federasyonu ve Başkent Üniversitesi’nin işbirliğiyle Ankara’ya uluslararası bir satranç turnuvası kazandırılacak. İki kurumun imzaladığı işbirliği protokolüne göre Türkiye’de ilk defa bir üniversite bünyesinde uluslararası satranç turnuvası gerçekleşecek. Başkent Üniversitesi bünyesinde yapılacak olan turnuva her yıl Temmuz ayında yapılacak.

Türkiye Satranç Federasyonu ve Başkent Üniversitesi, “Şansa ve bahaneye yer vermeyen” tek spor olan satranç için işbirliği protokolü imzaladı. İmzalanan protokole göre, Türkiye’de bir üniversite bünyesinde ilk kez bir uluslararası satranç turnuvası yapılacak. Her yıl Ankara’da Temmuz ayında yapılacak turnuvaya dünyanın birçok ülkesinden satranç sporcuları katılacak. Başkent Üniversitesi’nde satranç sporunun yaygınlaştırılması ve öğrencilere sevdirilmesi için çalışmalar yapılmasını da içeren protokole göre, Başkent Üniversitesi’nin tesislerinde satranç milli kampları yapılacak. Ayrıca satrançta derece elde eden sporculara üniversite bünyesinde burs imkanı sağlanacak.

-“SATRANCIN BİLGELİK DOLU BİR DÜNYASI VAR”-

19 Ocak’ta düzenlenen işbirliği protokolü imza töreninde konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, “Satrancın büyülü, zeka ve bilgelik dolu bir dünyası var. Bu dünyaya giren herkesin hayatını pozitif olarak etkiliyor” diyerek Türkiye’de 7’den 70’e her yaştan insana satrancı sevdirmek için çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Üniversitelerin de bu konuda önemli bir rolü olduğunu söyleyen Tulay, şunları aktardı:

“Ülkemizin en saygın eğitim kurumlarından Başkent Üniversitesi ile diğer üniversitelerimize örnek olmasını arzu ettiğimiz bir işbirliğine imza atıyoruz. Başkentimize ve Türk satrancına yeni bir uluslararası turnuva kazandırılması yönünde sunduğu katkı ve satranç sporuna verdiği değerli destek için rektörümüze ve Başkent Üniversitesi yönetimine teşekkür ediyorum.”

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal da satranç sporunun önemine dikkat çekerken; turnuvanın hem Türkiye’ye hem de Başkent Üniversitesi’ne büyük katkısı olacağını ifade etti.  Satrancın yaygınlaştırılmasından ve üniversitelerinin buna destek vermesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Haberal, başarılı çalışmaları nedeniyle Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu'nu da tebrik etti.

-“İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”-

Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Merkezi (BEDAM) Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı da üniversite olarak daima ilkleri gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Başkent Üniversitesi bünyesinde gerçekleşecek turnuvanın kısa sürede önemli turnuvalardan biri olacağına inandıklarını aktaran Halıcı, “Turnuvamız birçok ilkleri bünyesinde barındıracak ve başkente yaraşır bir organizasyon olacak” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay, Rektör Haberal'a bir satranç takımı hediye etti. İmza törenine katılan sporcu ve öğretmenlere de günün anısı olarak birer satranç takımı hediye edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.