Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

TSK: 45 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Irak Kuzeyi Kandil bölgesinde, 27 Haziran’da icra edilen hava harekatında, 45 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, terörle mücadele çalışmaları kapsamında devam eden operasyonlara ilişkin internet sitesi üzerinden açıklamalar yaptı. Açıklamada Diyarbakır, Hakkari, Van, Bingöl, Şanlıurfa, Hakkari ve Irak Kuzey Kandil bölgesindeki gelişmeler paylaşıldı.

27 Haziran’da gerçekleşen operasyonlarda Gaziantep’in Oğuzeli İlçesinde, Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollardan geçmeye çalışan yabancı uyruklu bir DEAŞ terör örgütü mensubu yakalandı. Ayrıca Irak Kuzeyi Kandil bölgesinde, 27 Haziran’da icra edilen hava harekatında, 45 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır’ın Lice İlçesinde devam eden operasyonlarda, bir terörist teslim oldu, 13 işbirlikçi şahıs ise gözaltına alındı. Operasyonda, bir roketatar, beş roketatar mühimmatı, bir av tüfeği, 170 Kalaşnikof fişeği, bir el bombası, 200 gram C-3 patlayıcı, bir telsiz, 3 bin 850 kilogram amonyum nitrat, 300 örgüte ait kitap, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 30 tüp, 350 metre kablo, 135 adet pil, üç ton gıda malzemesi, çok miktarda muhtelif kıyafet ile temizlik ve mutfak malzemesi ele geçirildi. Şimdiye kadar 14 bin 730 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi.

TOPLAM 6 BİN KİLOGRAM ESRAR 31 MİLYON KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ

Terör örgütüne ait 2 bin 890 kilogram esrar ile 11 milyon 211 bin 542 kök kenevir tespit ve imha edildi. Şimdiye kadar ele geçirilen toplam esrar 6 bin 282 kilogram, toplam kök kenevir ise 31 milyon 50 bin 628 kök oldu.

Ayrıca, Hakkari’nin Şemdinli İlçesinde, tuzaklamaya çalıştıkları el yapımı patlayıcının patlaması sonucu terör örgütü mensubu bir kişi öldü. Bölgede tuzaklı bir el yapımı patlayıcı daha bulunarak imha edildi.

Van’ın Çatak ilçesinde ise, jandarma karakoluna silahlı saldırıda bulunan terör örgütü mensubu iki terörist, bir Biksi makineli tüfeği, 37 fişeği, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği, 18 fişeği ve dört el bombası ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Bingöl’ün Solhan ilçesinde, güvenlik güçlerinin yol araması yaptığı esnada tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, arazi aramasında bulunan sırt çantası içerisinde 15 kilogram TNT ele geçirildi.

Hakkari Yüksekova’da, örgütten kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Irak Kuzeyi Kandil bölgesinde, teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekâtı ile imha edildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.