TSK: Yedi Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Kars’ta düzenlenen hava saldırısında beş terörist, Şırnak’ta ateş destek vasıtaları ile icra edilen atışlarla iki terörist olmak üzere toplamda beş terörist etkisiz hale getirildi. Diyarbakır’da üç el yapımı patlayıcı, Bitlis’te iki el yapımı patlayıcı, Şırnak’ta üç el yapımı patlayıcı olmak üzere toplamda sekiz el yapımı patlayıcı imha edildi. Ayrıca hudut birlikleri tarafından yasa dışı sınır geçişinde bulunan bin 453 kişi yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin(TSK) yaptığı bilgilendirmeye göre Kars’ın Kağızman ilçesinde operasyon birliklerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere düzenlenen hava saldırısında beş terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak’ın Uludere ilçesinde ise hudut hattındaki üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen iki terörist ateş destek vasıtaları ile icra edilen atışlar ile etkisiz hale getirildi.

Öte yandan Mardin’in Savur ilçesinde icra edilen arazi aramasında tespit edilen üç ayrı sığınakta bir adet RPG-7 roketatar mühimmatı, bir araç telsizi, iki el telsizi ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda malzeme ele geçirildi. Güvenlik güçleri tarafından icra edilen yol ve arazi aramaları sırasında Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde üç el yapımı patlayıcı, Bitlis’in Tatvan ilçesinde iki el yapımı patlayıcı, Şırnak’ın Merkez ilçesinde ise üç el yapımı patlayıcı olmak üzere toplamda sekiz el yapımı patlayıcı madde tespit edilip imha edildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı hudut birlikleri tarafından Suriye sınırında yasa dışı sınır geçişinde bulunan bin 240 kişi yakalandı ve müdahaleler sonucunda iki adet araç, bir adet cep telefonu ve şarj aleti, iki adet muhtelif giyim malzemesi, altı adet kimlik, bir adet pasaport ele geçirildi. Yunanistan sınırında ise yasa dışı sınır geçişinde bulunan 134 kişi yakalandı. Ayrıca Bulgaristan sınırında yasa dışı sınır geçişinde bulunan 19 kişi yakalandı. Irak sınırında ise 12 bin paket sigara ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.