Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi akbank

TSK’dan Afrin Açıklaması: 46 Şehit, 225 Yaralımız Var, 3 Bin 603 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince, “Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 46 asker şehit oldu, 225 asker de yaralandı. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 3 bin 603’e ulaştı.

Genelkurmay Başkanlığı, 58. günündeki Zeytin Dalı Harekatına yönelik açıklama yaptı. 18 Mart 2018 tarihi itibariyle Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin şehir merkezinin kontrol altına alındığının belirtildiği açıklamada, kontrol altına alınan bölgelerde mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmalarının sürdürüldüğü ifade edildi. Afrin’de yaşayan sivillerin emniyeti için gereken tüm tedbirlerin alındığına dikkat çekilen açıklamada, harekât alanında insani yardım faaliyetlerinin etkin şekilde yürütülebilmesi ve PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerinin baskı ve zulmünden kurtulmak için bölgeden ayrılan masum halkın güven ve huzur içinde yaşayabileceği geçici barınma kamplarının tesis edilmesi amacıyla ilgili kurumlarla koordineli olarak faaliyetlere devam edildiği vurgulandı. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Harekât kapsamında terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 46 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 225 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Harekâtın başlangıcından itibaren toplam 3 bin 603 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, 18 Mart Şehitler Gününü de idrak ettiğimiz bu anlamlı günde, vatan, millet, bayrak ve tüm kutsal değerlerimiz uğruna hayatlarını gözünü kırpmadan feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, çatışmalarda yaralanan kahraman gazilerimize acil şifalar, şehit ve gazilerimizin değerli ailelerine sabır temenni ederiz. Zeytin Dalı Harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.