Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener akbank Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE Entübe Sayısı

Türkiye 459 Mavi Bayraklı Plaj İle Dünyada İlk Üç Sırada Yer Aldı

Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi 2018 yılı Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Türkiye 459 Mavi Bayraklı plaj ile dünyada ilk üç sırada yer aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından deniz kirliliğinin önlenmesine yönelik çalışmalar neticesinde temiz denizlerin ve plajların göstergesi olan mavi bayrak sayısı her geçen yıl artmaya devam ediyor.

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) koordinatörlüğünde plajlar ve marinalarda denizin atıksular tarafından kirliliğinin önlenmesi amacıyla yürütülen Mavi Bayrak Kampanyası’na Türkiye 1994 yılından bu yana katılıyor.

Uluslararası alanda 50 ülkede uygulanan Mavi Bayrak uygulaması kapsamında ülkemizde 2002 yılında 140 adet mavi bayraklı plaj varken 2018 yılında bu rakam 459’a ulaştı.

Temiz deniz ve plajarın bir göstergesi olan Mavi Bayraklı plajlarda sezon içerisinde 15 gün ara ile deniz suyu analizleri yapılıyor. Ayrıca, plajı kullananların güvenliğini öngören cankurtaran bulundurulması, su sporları ile yüzme alanı ayrılması, acil durum planı, çevre yönetimi ve engellilere modern hareket olanakları sağlanması mavi bayraklı plajların önemli kriterlerinden.

Yapılan çalışmalar ve alt yapı yatırımları sayesinde Mavi Bayrak sayısının ülkemizde daha da arttırılması hedefleniyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.