Türkiye'den Kaçan FETO Terör Örgütü, Balkan Ülkelerinde Yapılanıyor
Balkan ülkelerindeki FETO terör örgütü yapılanması İstanbul’da Dünya Balkan Dernekleri Federasyonunca düzenlene toplantıda masaya yatırıldı
Toplantıda konuşan AK Parti 24.Dönem İzmir milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait, Balkanlardaki FETO yapılanmasını anlattı.


FETO Terör örgütünün Balkan ülkelerindeki yapılanması Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu Genel merkezinde düzenlenen toplantıda konuşuldu. Toplantıya konuşmacı olarak katılan 24. Dönem AK Parti İzmir milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait, Balkan ülkelerindeki FETO terör örgütü yapılanmalarına dikkat çekti. Sait, yakın bağlarımız olan Balkan ülkelerini dostumuz olarak görüyoruz ancak Türkiye Cumhuriyetini bölmeye çalışan terörist FETO örgütünün okulları Balkanlarda hala faaliyette, üstelik bu okullarda çeşitli Balkan ülkelerindeki bazı ileri gelen kişilerinin çocukları okuyor, dedi. Sait, Kosova’da 5 Feto okulu hala devam ediyor. Üstelik O Kosova ki; ilk tanıyan ülkelerden biri ve en büyük destekçisi Türkiye’dir. Arnavutluk’ta ise onlarca okulları var. 24.Dönemde Türkiye Arnavutluk Dostluk grubu başkanı olarak söylüyorum, Özellikle Arnavutluk Fetocuların en güçlü olduğu ülkedir. Arnavutluk’un şu andaki diyanet işleri başkanı Feto okullarından mezun olan ve onların yanında olan biri. Diğer yandan Arnavutluk’ta Fetonun en önemli kişisi olan Dr. Clodian Alibegoglu isimli şahıs Arnavutluk-Türkiye resmi görüşmelerine dahi girebilen bir kişiydi. Dedi. Sait, dost bildiğimiz bu ülkeler Fetonun okullarını derhal kapatmalıdırlar, dedi.
 
 
Balkan ülkelerine kaçan Fetocular
 
Aynı zamanda Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu onursal Başkanı da olan Rifat Sait, Türkiye’den kaçan bazı Fetocuların Balkan ülkelerine gidip sığınma istediklerini belirtti. Yunanistan’ın Rodos adasına, Bosna-Hersek’e ve Hırvatistan’ın Jezevo kasabasına kaçan Fetocular var diyen Sait, bu kaçak teröristlerin derhal Türkiye’ye teslim edilmeleri gerekiyor, dedi.
 
Yunanistan’a helikopterle kaçan asker kılıklı teröristler neredeler?
 
Dünya Balkan Dernekleri Federasyonunda konuşan Sait’ten çarpıcı bir iddia geldi. Sait, “15 Temmuz gecesi helikopterle Yunanistan’ın Dedeağaç şehrine kaçan 8 Fetocu darbecinin nerede olduğunu sordu? Sait, bu askerlerin yanında bir yabancı şahsında onlarla birlikte helikopterle Yunanistan’a kaçtığı iddia ediliyor. Bu şahıs kimdi? Bu bakımdan bu kaçaklar önemlidir. Dikkat ederseniz bunlar mahkemeye giderlerken sürekli yüzleri gizlendi. Bize gelen bir istihbarata göre bu askerlerden bazıları veya tamamı Bulgaristan üzerinden kaçırılırmış olabilir. Bunlar eğer hala hapishanede iseler acilen teşhis edilmeleri gerekir. Bir süre sonra kaçtılar ya da intihar ettiler, şeklinde bilgi gelirse diplomatik skandal olur, dedi. 
 
Balkan ülkelerine ABD baskısı mı var?
 
Sait, şöyle devam etti: “Balkan ülkelerinin Türkiye ile dostluğunu biliyoruz. Üstelik Türkiye’de darbe girişinde bulunmuş bu kişiler açıkça suç işlediler. Bu yüzden Balkanlara dost ülke Türkiye’ye karşı alenen suç işlemiş bu suçluların iade edilmemeleri ve kurumlarının kapatılmamasının arka planında ABD baskısı olabilir mi diye merak ediyoruz” diye sordu?
 
Balkanlarda Besle Fetoyu oysun gözünü
 
Rifat Sait, “Balkan ülkelerini ciddi bir şekilde uyarıyoruz. Farkında değiller ama Fetocular Balkan ülkelerine çok kötü bela olacaklar, biz de bir atasözü var, Besle kargayı (Fetoyu)  oysun gözünü deriz, bekleyip göreceğiz, dedi. Sait, umarım Balkanlı dostlarımız bir an önce uyanır ve aklı-selim ile hareket ederler. Zira Türkiye asla feda edilememesi gereken bir ülkedir, dedi.
 
Balkan STK’ları Cumhurbaşkanımıza Nobel barış ödülü verilmesini istiyor
 
Rifat Sait, konuşmasının sonunda, “ Balkanların en değerli dostu olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde halkını demokrasiye ve devletine sahip çıkmak üzere sokağa çağırarak Türk milletinin onurunu, şerefini, demokrasisini, inancını kurtaracak son derece önemli ve stratejik bir hamle yapmıştır. Bu hareket sadece Türkiye’nin değil Orta Doğu, Balkanlar ve tüm İslam coğrafyasının geleceği ile ilgili son derece hayati bir hareketti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ülkesinde 3 milyonu bulan muhacir Suriyeliyi barındıran Türkiye’nin lideridir. Ayrıca, O, Birleşmiş Milletler Genel kurulunda dünya liderlerinin gözünün içine bakarak, “Dünya Beşten Büyüktür, diyebilen tarihi bir kişidir. Yetmez ama İşte bu yüzden, Sayın Cumhurbaşkanımıza Nobel Barış ödülü verilmesini istiyoruz, ne dersiniz diye sorunca, salonda bulunan Balkan Dernek başkanları tarafından uzun süre alkışlandı. Ardından söz alan Dünya Balkan Dernekleri federasyonu Genel Başkanı Recep Varol, “Balkan Rumeli Dernekleri olarak Cumhurbaşkanımıza bu ödülün verilmesini istiyoruz, zira kendisi Nobel’i hak ediyor, dedi.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.