Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi akbank

Türkiye'de Bugünden İtibaren Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Antalya'nın İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde kuvvetli yağış görülecek.

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Mersin, Adana, Giresun, Elazığ, Bingöl, Muş, Van ve Bitlis çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı yer yer çok bulutlu geçecek.

Yağışlar; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Antalya'nın İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde kuvvetli olacak.

Hava sıcaklığı batı bölgelerinde azalacak, Türkiye’nin kuzeydoğu kesimlerinde biraz artacak. Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında doğu, zamanla kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile akşam saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

 

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışlar; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Antalya'nın İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde kuvvetli olacak. Vatandaşların su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olması yönünde uyarı yapıldı.

 

 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile akşam saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları bildirildi.

 

 

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Mersin ve Adana çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batısı, zamanla bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Çorum ile akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz ve Giresun çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Elazığ, Bitlis, Van, Bingöl ve Muş çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde bölgenin doğusu, öğle saatlerinde Diyarbakır çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

 

 

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

ANKARA: Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde çevreleri yerel ve hafif sağanak yağışlı, öğle saatlerinden itibaren ilk geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. (26)

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. (20)

İZMİR: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. (20)

ADANA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzey kesimleri, gece saatlerinde il merkezi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (27)

ANTALYA: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. (22)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(19)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(17)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(28)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.